GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Aralık 2022 Perşembe 11:05

Kemeraltı'nda ‘yılbaşı’ manzarası… Bol kalabalık, boş kasa!

İzmir Tarihi Kemeraltı Çarşısı, bu yılbaşı da hazırlıklar için  alışverişin uğrak yeri oldu. Başkan Girgin yaşanan yoğunluğa rağmen kasaya para girmediğini kaydetti.

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Yeni yıl hazırlıkları nedeniyle Kemeraltı Çarşısı'nda alışveriş yoğunluğu yaşandı. Hediyelik eşya satın almak isteyen vatandaşlar, tarihi çarşıda yoğunluğa neden oldu.

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin yaşanan yoğunluğu havaların yağışsız olmasına bağlarken insanların alım gücünün düştüğünü ifade etti.

Başkan Girgin, "Kemeraltı'nda hava güzel ve özellikle yılbaşı önü bizi çok mutlu edecek bir kalabalığa sahibiz ancak vatandaşların alım gücü yok. Bütçeye uygun ufak tefek hediyelik eşya satışları oluyor. Bu kalabalık kasaya para koyacak nitelikte değil. Esnafı mutlu edecek düzeyde değil. Yüksek fiyatlar karşısında herkes yeni yılı evinde geçireceğini söylüyor. Çarşıda her iş kolu istediği işi yapamıyor.Tabi havaların güzel gidiyor olması da insanlar için Kemeraltı'nı cazip hale getiriyor, insanlar bir kahve içmek için uğruyor. Asgari ücret yükselse de alım gücü yükselmiyor. Esnaf olarak umutsuzuz" dedi.