GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Nisan 2018 Pazartesi 09:10

İzmir Milletvekili Bayır: Doğal olanı partimizden aday olmaktır!

CHP’den İYİ Parti’ye geçen Bayır, 15 ismin partiye geri döneceği iddiaları karşısında, “Resmi gazetede yayımlandıktan sonra belli olacak. Resmi yasalara göre bizim CHP’den aday olmamızın önünde bir engel olmayacak. Bizim için de doğal olanı kendi partimizden aday olmaktır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilinin eski partisine geri döneceği yönündeki iddialar siyaset kulislerine düştü.

Gelişmelerin ardından gözler İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a çevrildi. Egedesonsöz’e konuşan Bayır kapsamlı bir değerlendirmede bulundu.

İYİ Parti’nin seçime girmeyi garantilemiş olması ve Genel Başkan Meral Akşener’in, ‘100 bin imza ile seçime gireceğim’ söylemlerinin 15 vekilin geri döneceği iddialarının ortaya çıkmasına sebep olması üzerine konuşan Bayır önemli mesajlar verdi.

İKİSİ FARKLI ŞEYLER
Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimin birbirinden farklı olduğunu söyleyen Bayır, “Seçime girme meselesi ve 100 bin imza cumhurbaşkanlığıyla ilgili, ama bizim istifa edip geçmemiz İYİ Parti’nin seçimlere girmesiyle ilgili. Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için iki kural var. Ya 20 milletvekili imzası ya da 100 bin imza gerekiyor. 100 bin imzayla herkes aday olabiliyor” dedi.

BİZİM İÇİN DE DOĞAL OLANI KENDİ PARTİMİZDEN ADAY OLMAKTIR
Bayır ayrıca aday olacağı parti konusunda da net açıklamalarda bulundu ve “Bekleyip göreceğiz. Resmi gazetede yayımlandıktan sonra belli olacak. Resmi yasalara göre bizim CHP’den aday olmamızın önünde bir engel olmayacak. Bizim için de doğal olanı kendi partimizden aday olmaktır. Ben 36 yıl CHP’ye oy istemiş adam olarak nasıl alana çıkıp İYİ Parti’ye oy isteyeceğim? Beni İYİ Parti’ye kaydırdın birinci sıraya koydun. O kadar çok tebrik telefonu aldım ki. Kutlayanlar biz senin ismine bakarız, ismin neredeyse oraya verir geçeriz diyor. Bu CHP’den İYİ Parti’ye oy kaydırmak olur. Ben o listede olduğum zaman böyle olacak demek. Ben o haksızlığı da partime yapamam. Ben gerekli özveride bulundum. Hadi oy devşir meselesini de kimse beklemesin benden” ifadelerini kullandı.