GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Nisan 2018 Pazar 14:18

CHP, İzmir'i o isme emanet etti!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin milletvekili adaylarının belirlenmesi için oluşturduğu komisyon belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun İzmir’den sorumlu oldu.

EGEDESONSÖZ- Genel seçim takviminin açıklanmasının ardından milletvekili aday adaylarının başvuruları sürüyor. Yüksek Seçim Kurulu kararına göre dün itibariyle kamu görevlileri ve siyasi partilerde görev alanlar istifa ederken listeler şekillenmeye başladı. CHP Genel Merkezi, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi, görüşme talepleri ve isimlerin analizi için komisyon kurdu. Partinin en güçlü olduğu yerler arasında bulunan İzmir’e de sürpriz bir isim görevlendirildi. Genel merkez, İzmir’deki görevi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a verdi. Torun, adaylarla ilgili rapor hazırlayacak ve gerekirse tek tek görüşecek. Adayların genel merkezle görüşme talebi de Torun tarafından karşılanacak.

Partinin görev dağılımı ile birlikte nitelikli aday belirleyebilme çalışması yaptığı ifade edilirken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündem yoğunluğu içindeki görüşme trafiği de rahatlamış olacak.

Milletvekili aday belirleme komisyonunda ayrıca Genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Faik Öztrak,  Muharrem Erkek ve Çetin Osman Budak bulunuyor. İsimler,  24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP’den aday olacak kişilerle gerekli örüşmeleri yaparak, bilgi notu hazırlayacak. 

Kim nereden sorumlu olacak?

FAİK ÖZTRAK: Mersin, Erzincan, Şanlıurfa, Düzce, Çorum, Ordu, Artvin, Kocaeli, İstanbul 2. Bölge, Eskişehir

MUHARREM ERKEK: Ankara, Isparta, Aydın, Adıyaman, Bolu, Tokat, Edirne, Yalova ve Samsun 

ÇETİN OSMAN BUDAK: Burdur, Hatay, Tunceli, Diyarbakır, Sivas, Trabzon, Bursa, İstanbul 3. Bölge

TEKİN BİNGÖL:  Antalya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, İstanbul 1. Bölge, Çanakkale 

SEYİT TORUN: İzmir, Adana, Malatya, Erzurum, Van, Konya, Zonguldak, Kırklareli, Manisa ve Tekirdağ