GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 17:34

‘İyi Parti’li Ulupınar il binası bakıyor: İzmir’e başkan olacak mı?

İyi Parti’nin İzmirli 5 kurucu üyesi arasında yer alan ve ismi il başkanlığı ile anılan Yıldırım Ulupınar, “Evet. Birkaç yer baktık. Ama il başkanı ben olurum başkası olur bu önemli değil. Kurullardan bir karar çıkmadan ben bir şey söylemem. İzmir’de çok sürpriz sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -Türkiye siyasetine Meral Akşener’in önderliğinde adımını atan İyi Parti’nin 200 kişilik kurucu kadrosunda Yıldırım Ulupınar Egedesonsöz’e konuştu.

Akşener’in genel başkan seçilmesinin ardından gözler ülke genelindeki teşkilat yapısının nasıl şekilleneceğine çevrildi.

İzmir’de uzun süredir ismi il başkanlığıyla anılan Ulupınar gelişmelerin ardından net mesajlar verdi.

Ulupınar, “Türk siyasi tarihi bugünü iyi not edecek. Şu tarihten itibaren Türkiye’de ciddi bir iktidar alternatifi doğmuştur. İktidara kadar da ciddi bir muhalefet partisi ortaya çıkmıştır” dedi.

İL BİNASI İÇİN BİRKAÇ YER BAKTIK

İzmir’de çeşitli noktalarda il binası aradığı yönündeki iddiaları doğrulayan Ulupınar, “Evet. Birkaç yer baktık. Ama il başkanı ben olurum başkası olur bu önemli değil. Kurullardan bir karar çıkmadan ben bir şey söylemem. Kurucular kurulu olarak genel idare kurulunu ve disiplin kurulunu seçtik. Yarın da genel idare kurulu başkanlık divanını seçecek. Bunun sonucu beklemek gerek” diye konuştu.  

CİDDİ SES GETİRDİK, BUNDA ARTIŞ OLACAKTIR

CHP’den istifa ederek İyi Parti saflarına katılan Aytun Çıray’ın ardından başka isimlerin de transfer edilip edilmeyeceğine ilişkin açıklama yapan Ulupınar, “Sayın Genel Başkan’la konuşulan bir şey varsa bilgim yok. Partinin çıkışı ciddi ses getirdi. Bunda ciddi bir artış olacağını düşünüyorum” dedi.

ÇOK SÜRPRİZ SONUÇLAR BEKLİYORUZ

Türkiye ve İzmir’de partinin ilk seçimlerdeki beklenti ve hedefleri hakkında konuşan Ulupınar, “ Şimdiden bir şey söylemek için çok erken.  İzmir’de çok sürpriz sonuçlar bekliyoruz. Hedefimiz hem yerelde hem genelde iktidar olmaktır. Bu da çok zor görünmüyor” ifadelerini kullandı.

5 KİŞİLİK LİSTEDE

Yıldırım Ulupınar, Suat Çağlayan, Müsavat Dervişoğlu, İzmir eski Milletvekili Şenol Bal, CHP’den ayrılan İzmir Bağımsız Milletvekili Aytun Çıray ile birlikte partinin İzmirli kurucuları arasında bulunuyor.