GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:33

CHP İzmir’de WhatsApp dönemi sona erdi!

İl Yöneticisi Tuğrul Keskin’in Özen’in istifasının ardından gruba attığı mesajın sızması il yönetimini harekete geçirdi.  İl Yönetim Kurulu üyelerinin kendi aralarında haberleştiği WhatssApp grubunun devre dışı bırakıldığı öğrenildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Bayındır krizinin yankıları sürüyor.

Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide istifa getirmişti. Satışa karşı çıkan İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevini bıraktığını açıklamıştı.

İl yönetim kurulu toplantısında Özen’in istifasının kabul edilmediği öğrenildi. Öte yandan il yöneticisi Tuğrul Keskin’in de istifa kararı aldığı iddia edildi. Keskin’in ilk yönetim kurulu toplantısında istifasını resmi olarak bildireceği, Özen’in istifasını, “İl yönetimi adına görev yaptığını sana bir kardeşimizi harcadık” sözleriyle değerlendirdiği ve il yöneticilerine mesaj attığı öne sürüldü.

KESİNLİKLE REDDEDİYORUM!

Konuyla ilgili konuşan Keskin, “Kesinlikle istifa gibi bir durum söz konusu değildir. Yücel Özen’in olayından sonra il yönetici arkadaşlarıma tatlı bir sitemimdir. Gelişmeler sonrasında attığım mesajın sızması da ayrı bir durumdur. Kim, niye böyle bir şey yapar? Ballı satış falan deniyor. Ortada satış yok alacağa karşılık verilen bir arazi var. Gürsel Erol da zaten bunu geri veriyor. Bizim parti olarak bu konudaki hassasiyetimiz belli zaten” dedi.

WHATSAPP KAPANDI

Gelişmeler sonrasında il yöneticilerinin haberleştiği WhatsApp grubunun devre dışı bırakıldığı öğrenildi. Çok sayıda il yöneticisinin geçmiş dönemden itibaren WhatsApp grubu üzerinden haberleşmeye karşı oldukları da ifade edildi.