GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Ekim 2017 Çarşamba 14:12

Bayındır krizinde flaş karar: 3 isim bir araya gelecek mi?

İl yönetim kurulu toplantısında Tunceli Milletvekili Erol, Bayındır Belediye Başkanı Sesli ve satışa tepki göstererek İl Eğitim Sekreterliği görevinden istifa eden Özen’in bir araya gelerek kamuoyuna açıklama yapmasına karar verildi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde Bayındır krizinin yankıları sürüyor.

Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un oğluna ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide istifa getirmişti. Satışa karşı çıkan İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevini bıraktığını açıklamıştı.

İl yönetim kurulu toplantısında Özen’in istifasının kabul edilmediği öğrenildi. İl Başkanı Güven ve il yöneticilerinin oluşan krizi çözme noktasında karar aldıkları öne sürüldü.

PM Üyesi ve Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve satışa tepki göstererek İl Eğitim Sekreterliğini bırakan Yücel Özen’in ilerleyen günlerde bir araya gelerek kamuoyuna bilgilendirme yapması kararlaştırıldı. Özen’in ailevi sebeplerden dolayı toplantıyı erken terk etmesi sonrasında yönetimin kararından haberdar olmadığı iddia edildi.

İzmir’den Erol’a telefon açıldığı ve kararın bildirildiği öne sürüldü.