GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2024 Salı 16:27

İsyan ve gözyaşı!

İşten çıkarılan Kemalpaşa Belediyesi işçilerinin belediye binası önünde başlatmış olduğu direniş ikinci gününde de sürerken işten çıkarılan işçiler gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - 31 Mart Yerel seçimlerinin ardından işçi atan belediyelere İzmir’in Kemalpaşa Belediyesi de katılmıştı. Belediye yönetimi ekonomik sorunları gerekçe göstererek belediye şirketi KEM-BEL’de çalışan 630 işçiden 127’sinin işine son vermişti.

Cuma günü mesai bitimiyle işten çıkarıldıklarını öğrenen işten çıkarıldıklarını öğrenirken işçilerin büyük bir kısmının önceki belediye başkanı Rıdvan Kayakalı döneminde işe alındığı kaydedilmişti. Öte yandan işçi çıkarmalardan bir gün önce yeni işe alımların yapıldığı da ileri sürülmüştü. 

İşten çıkarılan işçiler Genel İş İzmir 7 Nolu Şube'nin çağrısıyla beleidye önünde direnişe başladı. Direniş 2'nci gününde de sürerken direniş alanı farklı duygulara sahne oluyor. Direnişe çocukları ile katılan kimi işçiler tepkilerini pankartları ile kimi işçiler ise yaşadıkları zor durumu gözyaşlarıyla dile getiriyor. İşçiler, aniden işlerinden edilmenin getirdiği ekonomik ve duygusal yükü dile getirirken, gözyaşlarına hakim olamadılar

BELEDİYE SESSİZ
Direnişin ikinci gününde de süren protestolarda işçiler, haklarının korunmasını talep ederken, yetkililerden durumlarına çözüm getirilmesini bekliyorlar. Belediye yönetimi tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, işçilerin kararlılıkla sürdürdükleri direniş kamuoyunun da dikkatini çekiyor. Öte yandan gün içinde işçilerin direnişlerini ziyaret edenler desteklerini dile getiriyorlar.

SENDİKADAN TEPKİ
Genel İş İzmir 7 Nolu Şube ise sosyal medya hesaplarından "Kafanı yastığa her koyduğunda işçilerin gözyaşları seni uyutmayacak Mehmet Türkmen" paylaşımı yaparak tepkisini dile getirdi.