GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
6 Ağustos 2024 Salı 14:45

Opera Binası 'tasarruf'a takıldı!

İzmir’de yılan hikayesine dönen Opera Binası bu kez de tasarruf genelgesine takıldı. 2018 yılında temelleri atılan ancak yüksek maliyeti nedeniyle bir türlü tamamlanamayan ve son olarak yüklenici firmanın sözleşmeyi tek taraflı fesih ettiği Opera Binası projesinde tasarruf genelgesi kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2025 yılının ikinci yarısına kadar herhangi bir çalışma yapılmayacağı, 2025 yılının 2'inci yarısından sonra Opera Binası yatırımına odaklanacağı öğrenildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönem belediye başkanlarından Aziz Kocaoğlu döneminde ‘Vizyon Projesi’ olarak kente duyurulan ve 2010 yılında gerçekleştirilen yarışma sonrası projesi belirlenerek Karşıyaka Mavişehir’de yapımına 2018 yılında başlanan  Opera Binası’nın belirsizliği devam ediyor.

Adaylık döneminde İzmir Ticaret Odası’nda katıldığı bir programda Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, opera binasının kongre merkezine dönüşebileceğine ilişkin çalışma içerisinde olduklarını duyurmuştu.

TASARRUF GENELGESİNE TAKILDI
Egedesonsöz’ün edindiği bilgilere göre bina ile ilgili çalışmalara ara verildi. Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelişinin ardından alan ile ilgili harekete geçmek istediğinin öğrenildiği ancak projenin tasarruf genelgesine takıldığı ve 2025 yılına kadar proje ile ilgili bir çalışma yapılmayacağı öğrenildi. Proje için 2025 yılının 2'inci yarısından sonra Opera Binası için çalışmalara odaklanacağı belirtildi. Tasarruf genelgesinin rafa kalkması halinde bina ile ilgili yeniden karar verileceği aktarıldı.