GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2023 Pazartesi 15:17

İstifa etmişti başkan adayı oldu

Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Meclis Üyesi Ahmet Diker yola çıktı. Yerel secim için aday adaylığını açıklayan Diker’in, “Karşıyaka’nın Karşıyakalı başkana ihtiyacı var” sloganı dikkat çekti.

EGEDESONSÖZ / Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın meclis üyeleri arasından seçerek başkan yardımcısı olarak atadığı isim olan Ahmet Diker belediye başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Yerel seçim öncesi yola çıkan Diker’in adaylık kampanyasındaki “Karşıyakalılık” vurgusu dikkat çekti.

Sloganları arasında, “Karşıyaka’nın Karşıyakalı başkana ihtiyacı var”, “Karşıdan değil Karşıyaka’dan” gibi sözlere yer veren Diker şu açıklamayı yaptı:

“Dünden Bugüne…Karşıyaka'da yaşadık, Karşıyaka’da büyüdük, çocuklarımızı da Karşıyaka’da büyüttük.  Hangi konumda olursak olalım, tek bir düşüncemiz vardı: Bize çok şey veren bu topraklara biz nasıl katkı sağlarız? Bunun için çalıştık, çabaladık, mücadele verdik… Şimdi yepyeni bir yola çıktık.

Bu onurlu yolculukta, çocuklarımıza daha güzel bir Karşıyaka bırakmak isteyen herkesle el ele, aynı ‘Yaka’da, ışığa koşmaya hazırız...Bu toprakları hak ettiği güzelliklere kavuşturmamıza engel olacak herkesi ‘Karşı’mıza almaya da hazırız.  Biz Karşıyakalıyız... Biz Kaf Sin Kaf'lıyız, zorluklarla mücadele etmekten hiçbir zaman kaçmayız, yorulmayız! Çünkü… Atatürk’ün dediği gibi “Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar, asla yorulmazlar…Şimdi durmadan ışığa koşma zamanı...”