GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
19 Ocak 2016 Salı 11:58

İnsan kaçakçılarına operasyon: 6 gözaltı

Milas ve Bodrum ilçeleri başta olmak üzere göçmen kaçakçılığına yönelik olarak 5 kentte düzenlenen operasyonda, biri kadın 6 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği, göçmen kaçaklığına yönelik operasyon düzenledi. Antalya'dan Çanakkale'ye kadar olan bölgede göçmen geçişlerini organize ettiği belirtilen bir şebekeye yönelik dört aylık bir çalışmanın ardından harekete geçen polis, Milas ve Bodrum ile Mersin, Adana, İstanbul ve Aydın'ın Didim İlçesi'nde baskınlar yaptı. Didim'de yakalanan ve şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen Irak uyruklu Lokman A.A. ile birlikte H.A., İ.D., H.Y., D.A. ve Ö.F. adlı kadın gözaltına alındı. Tüm şüpheliler Bodrum'a getirildi. 

Dört aylık çalışma sürecinde Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklu 363 kaçak göçmenin yakalandığı da belirtildi. Şüphelilere ait olduğu tespit edilen dört tekneye el konulduğu kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından biri Iraklı diğerleri Türk 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.(dha)