GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2016 Cumartesi 09:55

İnciraltı’ndaki ‘yüzer markete’ Büyükşehir el koydu!

İnciraltı Kent Ormanı’na iskele yapan bir vatandaş kıyıya bağladığı bir gemide gıda satışlarına başladı. Tuvaletleri ücretsiz yapan kişi geminin önüne de engelliler kooperatifinin afişini astı. Vatandaşların şikayeti üzerine ‘tesis’ kaldırıldı ve para cezası geldi.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İnciraltı Kent Ormanı’nda bulunan Engelliler Merkezi’nin yakınına gemisini bağlayan bir kişi burada gıda satışlarına başladı.

Kıyıya portatif iskele kurarak yiyecek içecek servisi yapan kişi 7/24 hizmet verildiğini duyurdu.

- DENİZE DEMİR ATTI, KENT ORMANI’NA TESİS KURDU!..

İnciraltı’nda koşan, dolaşan ve piknik yapanların en çok ihtiyaç duyduğu tuvaleti de ücretsiz yapan gemi sahibi geminin ön tarafına tüm engelliler kooperatifinin afişlerini de astı. 

Başta deniz ürünlerinin satıldığı teknede piknik yapanlar için ekmek, kömür, buz hatta midye bile bulunuyordu. Gemi market kıyıya bağladığı iskele aracılığıyla karadaki vatandaşlara da ulaştı.



Egedesonsöz’ün gündeme getirdiği haber sonrası etrafta kirlilik yaratan gemiyi bazı vatandaşların şikayet etmesi üzerine, Liman Başkanlığı harekete geçti. Gerekli incelemeden sonra geminin Kıyı Kanunu'na göre kaçak faaliyet gösterdiğini saptayan Liman Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi'yle bağlantıya geçti. İskeleleri kimsenin sahiplenmemesi üzerine, Büyükşehir Belediyesi hazırlıkların ardından, bunları kaldırdı.

Gemiyle ilgili yasal süreci ise Liman Başkanlığı'nın yürüttüğü para cezası verildiği öğrenildi. (Haber servisi, dha)