GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2016 Cumartesi 07:49

Liselerdeki isyan büyüyor: KAL da katıldı!

İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu ve Vefa liselerinde idarecilere yönelik protestolara son katılan Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.

İstanbul Erkek, Galatasaray, Cağaloğlu Anadolu, Bornova Anadolu, Vefa Lisesi’nden sonra idarecilere yönelik protestolara Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri de katıldı.

Kadıköy Anadolulu Lisesi öğrencileri, okul yönetiminin öğrencilere yönelik baskısını, sosyal medyada yayınladıkları ‘Duyuru’ başlığı altında ‘idarenin incelediği’ bir metinle anlattı. Bildiri de bazı ifadelere ‘otosansür’ uygulayan gençler, açıklamanın ‘sansürsüz’ kısmında ise “Yandaşlara arkasını dönenlerle, yarımada yokuşunda geçmişi özleyenlerle, Fikret’in mirasını koruyanlarla beraber bu kara mürekkebi dağıtmak için ışığa koşacağız” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Erkek Lisesi’nden sonra Galatasaray Lisesi’nin pilav gününde, bir iş ilanı dağıtılmıştı. Cağaloğlu Anadolu Lisesi, İzmir’deki Bornova Anadolu Lisesi ve Vefa Lisesi de birer bildiri yayınlamıştı. (Hürriyet)