GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2022 Perşembe 13:04

İlçe belediye başkanlarından ziyaret... Soyer'e tam kadro destek!

İlçe belediye başkanlarının destek ziyareti sonrası konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bizler bu makamlarda oturanlar, belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak aydınlık geleceğin temsilcileriyiz. O teveccühün, o sempati ve ilginin sebebi de bu. Mesele ne sadece Tunç Soyer’dir ne bir başkası. Mesele İzmir’dir. İzmir'in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Dolayısıyla aslında saldırılan İzmir'in aydınlık gelecek umududur. Asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İçişleri Bakanlığı, İzmir'in kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü törenlerinde yaptığı konuşmayla Cumhur İttifakı tarafından eleştirilerin odağı haline gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında üç ayrı konuyla ilgili soruşturma izni vermişti.

Süreç içinde başta CHP olmak üzere sivil toplum örgütlerinden destek gören Soyer’e geçtiğimiz günlerde belediye bünyesinde çalışan işçiler destek vermişti. Bugün ise ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’na gelerek Tunç Soyer’e destek ziyaretinde bulundu.

SOYER: MÜTHİŞ BİR MORAL VE MOTİVASYON KAYNAĞI
Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, "2-3 hafta önce Ordu’daydık. Dün akşam Brüksel’deydik. Hem Ordu hem Brüksel hem de görmediğimiz daha nice yerlerde İzmir'e olağanüstü büyük bir sempati ve teveccüh olduğunu söylemeliyim. Bizler bu makamlarda oturanlar, belediye başkanları ve meclis üyeleri olarak aydınlık geleceğin temsilcileriyiz.O teveccühün, o sempati ve ilginin sebebi de bu. Mesele ne sadece Tunç Soyer’dir ne bir başkası. Mesele İzmir’dir. İzmir'in temsil ettiği aydınlık gelecek umududur. Dolayısıyla aslında saldırılan İzmir'in aydınlık gelecek umududur. Asla geri adım atmayacağız. Her seferinde aramızdaki bağın güçlendiğini ve birbirimize olan bağlılığımızın arttığını görmek müthiş bir moral ve motivasyon kaynağı oluyor bizim için. Çok daha büyük bir aşkla ve heyecanla çalışmaya devam edeceğiz, devam ediyoruz. Asla vazgeçmeyeceğiz. Biliyorum ki İzmir, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin lokomotifi olmaya devam edecek. Bu onuru yaşamak bize nasip olduğu için son derece onurlu ve mutluyuz. Tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum İzmir’de olağanüstü bir iklim yarattılar Gelecek için herkesin umutlanması için çok sebep var. Onlardan birisi de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisidir" ifadelerini kullandı.

AYDIN: PARTİMİZİN HİÇBİR FERDİ SUSMAYACAKTIR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Murat Aydın ise Soyer'e desteklerinin tam olduğunu vurgularken, "Maalesef ülkemiz zor zamanlardan geçiyor.Hem ekonomik hem demokrasi hem de hukukun üstünlüğü anlamında. Siyasi iktidar hukuku bir araç olarak, kendi otoriter yönetimini topluma dayatmak amacıyla kullanma eğilimini artırarak sürdürüyor.. Yargı bir partinin ve onun genel başkanının söylemi ile harekete geçiyor. Devleti muhalif gördüklerini sindirmeye, yandaş gördüklerini yüceltmeye çalışan bir aygıt haline getirilmeye çalışıyorlar. CHP 99 yıllık yaşamı boyunca daima hakkı, hukuku, ülkenin özgürlüğünü savundu. Bugün de bunu savunmaya devam ediyor. Milli irade diye yola çıkanların milletin iradesi kendileri lehine tecelli etmediğinde ne durumda olduklarını, dertlerinin milli irade olmadığını bir kez daha  gördük. İzmir halkının belediye başkanına, Tunç Soyer’e gösterdiği teveccüh saray iktidarını rahatsız edince, Soyer hakkında içi boş, hukuken karşılığı olmayan anlamsız ve sonunda hukuken  hiçbir  sonuç alınmayacağı apaçık belli olan  soruşturmaları devreye soktular. CHP’nin hiçbir ferdi, genel başkanından en yeni üyesine kadar bu baskı karşısında susmayacaktır, bir adım geriye atmayacaktır, bir söz eksik söylemeyecektir. Halkın demokrasisine, hukukuna,  özgürlüğüne sahip çıkmak için var gücümüzle çalışacağız.  Herkesi yanımızda istiyoruz. Bir  kişi de olsa, 1 milyon kişi de olsak bu yoldan dönmeyeceğiz. Çünkü bu yol bize Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldur. Yolu yolumuzdur, sayın başkanın bütünü ile davranışlarının icraatlerinin destekçisi olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Kendisi bizim başkanımızdır gurur kaynağımızdır ve İzmir’in seçtiği belediye başkanıdır" dedi.