GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Ekim 2022 Perşembe 09:15

Başkan İduğ'dan TBB'ye 'el atma' çağrısı: Böyle giderse kimse hizmet beklemesin!

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin'e ‘kamulaştırmasız hukuki el atma’ sorunu ile ilgili çağrıda bulunan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, "Birçok borçlu belediye, maaş ödeyemezken, hukuken sonuçlanmamış kararların bile icraya gittiği noktada büyük bir tıkanıklık yaşar. Bu açıdan, ilk etapta TBB’nin bu konuyu netleştirmesi lazım. Aksi takdirde kimse hizmet beklemesin"dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ-  Belediyelerin geçmişte uyguladığı kamulaştırmasız el atma yolunun Anayasa Mahkemesi'nin “hak ihlali” olarak nitelendirmesinin ardından belediyelere yüksek rayiçli davalar belediyeleri zor durumda bırakıyor.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB) çağrıda bulundu.

KİMSE HİZMET BEKLEMESİN 
Başkan İduğ açıklamasında “TBB’nin ilk toplantısında kamulaştırmasız hukuki el atmalarla ilgili sorunu gündeme alıp çözmesi… Biz şu an 31 milyon lira kamulaştırmasız el atma parası ödedik. Şimdi 2023’e 30 milyon daha koyduk. Bunun arkası gelir. Bunun önlenmesi lazım. Çünkü birçok borçlu belediye, maaş ödeyemezken, hukuken sonuçlanmamış kararların bile icraya gittiği noktada büyük bir tıkanıklık yaşar. Bu açıdan, ilk etapta TBB’nin bu konuyu netleştirmesi lazım. Aksi takdirde kimse hizmet beklemesin” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR ZORLANMA OLMAZ
‘Türkiye kritik bir seçime giderken ekonomik dalgalanmalar da etkisini gösteriyor. Bornova Belediyesi için zorlu bir süreç olur mu?’ sorusuna da yanıt veren Başkan İduğ, “Belki de Bornova Belediyesi’nin en başarılı olduğu yönetim alanı finansman yönetimi… Hiçbir zorlanma olmaz” diye konuştu.

BİZ ALDIK AMA…
Muhalefet partisi belediyelerine TBB tarafından pay ve yardım ayrılmadığı yönündeki iddiaları doğrulayan İduğ, “Biz TBB’den 2021 yılı sonunda makine talep ettim, verdiler. Ancak birçok CHP’li belediyenin alamadığını biliyorum. Ancak biz aldık” dedi.