GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Ekim 2021 Perşembe 18:44

İl yönetiminden 'Gaziemir' kararı: Meclis üyelerinin kaderini 'karar defteri' belirleyecek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de parti içi tartışmalar ile sıkça gündeme gelen Gaziemir Meclisi'nde Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda 6 CHP'li Meclis üyesi için disiplin talebinde bulunmuştu. Arda, grup kararına uymadığı gerekçesi ile İl Başkanı Deniz Yücel ile bizzat görüşerek disipline sevk edilmeleri talebinde bulunurken, İl Yönetimi bugün gerçekleştirilen toplantıda nihai karar için grup karar defterinin incelenmesine karar verdi.
EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi haftalık olağan il toplantısını gerçekleştirdi. İl Başkanı Deniz Yücel'in başkanlığında gerçekleştirlen toplantıya CHP İzmir İl Binası ev sahipliği yaptı.
Toplantının gündeminde ise Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın 6 CHP'li Meclis Üyesi için Yücel'e verdiği disipline sevki dilekçeleri yer aldı.

Gaziemir Belediyesi'nin Yeşil Mahalle'de yer alan bir taşınmazda bulunan hisse payının, diğer hissedara satılması önerisi mecliste Cumhuriyet Halk Partili Meclis üyeleri arasında görüş ayrılığına neden olmuştu. CHP'li üyelerin Bayındırlık ve İmar ile Plan komisyonları raporunun oylatılması talebine rağmen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın Plan ve Bütçe Komisyonu raporunu oylatmış ve ilgili gündem maddesi Cumhuriyet Halk Partili 6 ismin AK Parti, MHP ve Bağımsız Meclis Üyeleri ile birlikte 'ret' oyu kullanması sonrası reddedilmişti.

Yaşanan krizin üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen dün Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile görüşecek 6 ismin 'grup kararına uymadığı' gerekçesi ile disipline gönderilmesi için dilekçe verdiği iddia edilmişti.

GRUP KARARI DEFTERİ İNCELENECEK
Dünkü görüşmenin ardından bugün toplanan İzmir İl Yönetimi ise dosya ile ilgili kararını bekletme kararı aldı. Toplantıda ilgili dilekçeleri görüşen CHP İzmir İl Yönetimi, disiplin taleplerini grup kararı defterinin incelenmesinin ardından alınması kararını verdi.
Toplantıda ayrıca 10 Ekim günü gerçekleştirilecek CHP İzmir İl Danışma Kurulu içinde yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.