GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Ekim 2023 Çarşamba 09:26

İkramiye krizi ikinci gününde!

İkramiyelerin gecikmesi üzerine iş bırakan Genel İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önünde başlatmış olduğu nöbet ikinci gününde. Bugün için ikramiyeler yatmazsa yarın yeniden iş bırakılması gündemde. 

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine başlattığı eylem ikinci gününde. 

Dün iş bırakan Sendika üyesi işçiler bugün de mesailerini sürdürürken
sendika yöneticileri ve işyeri temsilcilerinin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önündeki nöbeti sürüyor. 

Sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri ikramiyeler yatana kadar bina önünde ayrılmayacaklarını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre işçilerin ortalama 7 bin TL alacağı bulunuyor. Sendika tarafından yapılan açıklamada ikramiyeler yatana kadar nöbet devam edecek. Bugün gün içinde de ikramiyelerin yatmaması durumunda yeniden iş bırakma gündeme alınacak.

'TEK BİR DERDİMİZ VAR EKMEĞİMİZ'
Açıklama yapan Şube Başkanı Ercan Gül “Bugün Büyükşehir yöneticilerine çağrımızı yeniliyoruz. Gelin bu kaosa son verin. Aksi halde bu mücadelenin nereye evrileceğini sizler de görüyorsunuz. Biz bu mücadeleden yılmayacağız. Biz geçmişte ne kışlar, yağmurlar yaşadık. Biz bu mücadeleyi geçmişte de yaşadık. Eğer bugün bu sorun çözülmezse bugünden itibaren mücadelemiz devam edecek. Ancak biz bunun burada son bulması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e ve bütün yetkililere buradan çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu işi masada çözelim, aksi halde bu mücadele büyüyecek. Ama bugün bu sorun çözülmezse bundan sonraki günlerde dünkü olduğu gibi mücadeleyi büyüterek yolumuza devam edeceğiz. Bizim burada tek bir derdimiz var ekmeğimizi bugün ülkenin ekonomik koşullarından kaynaklı eriyen alacaklarımızın zamanında yatmasını istiyoruz. Başka bir derdimiz. Kimsenin siyasi kavgasını buraya yansıtmasına gerek yok. Bizim tek bir derdimiz var, ekmeğimiz. Onu alana kadar da burada mücadelemiz devam edecek” dedi.