GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ekim 2023 Salı 20:47

Egemenlik Binası önünde ikramiye nöbeti!

İkramiyelerin gecikmesi üzerine iş bırakan Genel İş üyesi işçiler İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önünde ateş yakarak nöbet tutmaya başladı. Eylemin ikramiyeler yatana kadar sürmesi bekleniyor.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine iş bırakma kararı almıştı.

Hizmet üretmeye durduran İşçiler mesainin başlaması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önünde bir araya gelmişti.

İkramiye krizinin çözülmemesi üzerine sendikalar Egemenlik Binası önünde nöbet tutma kararı aldı. Egemenlik Binası önünde ateş yakan sendika yöneticileri ve işyeri temsilcileri ikramiyeler yatana kadar bina önünde ayrılmayacaklarını açıkladı.

Edinilen bilgilere göre işçilerin ortalama 7 bin TL alacağı bulunuyor. Sendika tarafından yapılan açıklamada ikramiyeler yatana kadar iş başı yapılmayacak.

'KAZANIMLA TAÇLANDIRACAĞIZ'
Açıklama yapan Genel İş İzmir 2 Nolu Şube Yöneticisi Eren Bilgen “Sabaha kadar da sürse yarın da devam etse biz bu mücadeleyi kazanarak hep birlikte taçlandıracağız. Nasıl kilometrelerce demokrasi ve adalet için sokaklarda yürüdüysek bugün İZENERJİ işçilerine uygulanan adaletsizliğe karşı hep birlikte omuz omuza mücadeleyi büyüterek sürdüreceğiz” dedi.