GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
3 Ekim 2023 Salı 11:44

İddialar mahkemelik... CHP’li Özkan’dan sert yanıt: HTS kayıtları ne halt yediğini gösterecek!

Menemen’de belediye başkanlığı görevinde iken hurda operasyonunda tutuklanıp hapis yatan ve görevden alınan Serdar Aksoy’un CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yönelik dile getirdiği iddialara ilişkin olarak Özkan cephesinden yalanlama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, Aksoy hakkında şikayetçi olduğunu ve dava açacağını duyurdu.

EGEDESONSÖZ- Menemen Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Serdar Aksoy'un bir TV kanalında çarpıcı iddialar gündeme getirdi..

Aksoy, Necip Hablemitoğlu suikastinin azmettirici olduğu suçlamasıyla yargılanan eski asker ve avukat Levent Göktaş ile CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan arasındaki ilişkiden Koç Holding'e ait Yapı Kredi Bankası'nın bir yönetim kurulu üyesi ve CHP'de siyasetin finansmanına uzanan bazı iddialarda bulunmuştu.

ÖZKAN: KİMLERLE, NE PAZARLIK YAPTIĞINI AD AD ANLATACAK
İddialara ise CHP’li Özkan’dan sert yanıt geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özkan, Aksoy’un iddialarını yalanladı ve Serdar Aksoy hakkında dava açacağını kaydetti.

Özkan’ın açıklaması şöyle:

“Hırsızlıktan dolayı partimizden atılan ve Menemen Belediye Başkanlığı’n dan uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un iftiralarının tamamı yalandır.

İstinaf mahkemesi hırsızlıktan aldığı cezasının arttırılması için nitelikli zimmet suçunun araştırılmasını istemiştir. Beraat ettiği beyanı da yalandır.

Bu dolandırıcıyı ve iftiralarını bana sormadan haber yapanlara acıyorum. Kınıyorum.

Aksoy’u hayatımda iki kez gördüm ve hiç bir zaman baş başa görüşmedim. Biri başkanlık kulisi için odama Deniz Demir ve Hasan Ünal ile geldiğinde, diğeri de makamında çok kalabalık bir toplulukla. Kendisini hiç kimse ile tanıştırmadım ve hiç bir görüşmede yanında bulunmadım. Hangi milletvekillerini kolladığı, kimlerle nerelere gittiği, kimlerin isteğiyle bana iftira ettiğini de sonunda itiraf edecektir. Seyrek’in yağması için hangi milletvekilleriyle haritacıların ofisinde Ankara’da Çukurambar toplantısını, İzmir’de Bayraklı toplantısını yaptığını, kimlerle pazarlık ettiğini ad ad anlatacaktır. Bu gün itibariyle avukatlarım davalarımızı açmıştır.

HTS kayıtları kimlerle ne haltları yediğini ortaya çıkartacaktır. Adımı böylesine iğrenç bir iftiracının ağzına düşüren alçaklarla da her zeminde hesaplaşacağım.

Seyrek’ten kimlerin arazi aldığını araştırıp açıklayacağım. Hayatımda bir kez gitmediğim, görmediğim altı tarihi eser, üstü doğal sit olan bu alanın satışını AKP belediyesi yaptı. Arazileri kime sattı? 4 milyar lirayı kimler kazandı? Bu alanı yağmalatanlar kimler araştırıp tek tek ortaya koyacağım. Hangi partiden olduğuna bakmaksızın… Halkıma söz veriyorum”

AKSOY NE DEMİŞTİ?

KREDİ İÇİN GÖRÜŞTÜRÜLDÜ
Göreve geldiğinde mali sıkıntı yüzünden belediye çalışanlarının maaşını ödeyemeyince kredi arayışına girdiğini anlatan Aksoy, sonradan CHP milletvekili seçilen bir arkadaşıyla Ankara'da Koç Kuleleri olarak tabir edilen binada Yapı Kredi Bankası'nın bir yönetim kurulu üyesiyle görüşme yaptığını söyledi. Bu kişinin kendisine "Biz buna bakacağız ama siz Levent Bey (Göktaş) ile görüştünüz mü?" diye sorduğunu ve ardından bu kişi tarafından aynı binada birkaç kat aşağı indirilip çok sıkı korunan Göktaş'ın hukuk bürosuna götürüldüklerini söyledi.

'İSTEKLERİNİ YERİNE GETİR’
Aksoy, burada Göktaş'ın kendisine "Tuncay Özkan senden bir takım taleplerde bulunur, sen de artık bunu bir şekilde halledersin" dediğini iddia etti. Kendisinin de ne taleple gelineceğini bilmediği için "Tamam görüşürüz" dediğini aktaran Aksoy, bunun ardından o dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Özkan ile yine o dönem TBMM Grup Başkanvekili olan Engin Özkoç'un birlikte belediyeye geldiğini söyledi.

CEP TELEFONLARINI KAPATARAK GÖRÜŞTÜK
İki ismin kendisinden makam odası dışında ve cep telefonlarını kapatarak bir görüşme yapmak istediğini aktaran Aksoy, bu görüşmede Özkan'ın Seyrek'te 1,5 milyon metrekareyi bulan belediye arazileri için çıkmayı düşündüğü ihaleyi, ayrıca AND isimli asansör firmasıyla ilçedeki asansörlerin bakım ve denetimi için anlaşmalarını ve Güneşim Medya ile çalışma yapmasını istediğini iddia etti. Aksoy, bu talepleri yerine getirmediğini de vurguladı.