GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Ekim 2023 Pazartesi 17:12

Araştırmacı Yaldız’dan ‘istifa resti' için yorum: Akşener'in yerinde olsam adaylıktan çekerim!

İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, İYİ Parti İzmir Büyükşehir başkan adayı Ümit Özlale’nin, karavana atışlar yaptığını belirterek, “İzmir’in 22 yıllık bir duruşu var ve İzmir’i yönetmeye adaysan, bu duruşun kodlarını özümsemen lazım. Partim beni adaylıktan çekerse,  istifa ederim, demiş! Bu bir restleşmedir, tehdittir! Genel Başkan Meral Hanımın yerinde olsam, bu sözlerden sonra Özlale’yi adaylıktan çektiğimi hemen ilan ederdim. Sanırım Meral Hanım da Özlale’yi aday gösterdiği için pişman” dedi.

EGEDESONSÖZ – İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Gazeteci  Ümit Yaldız, SONSÖZ TV’de İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Ümit Özlale ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Fatih Yapar’ın programında, “Ümit Özlale, partisi tarafından adaylıktan çekilmesi durumunda partideki görevlerinden ayrılacağını, istifa edeceğini söylemiş. Partisiyle daha şimdiden böyle bir diyalog kuran bir siyasetçi var karşımızda. Biz zannediyoruz ki, sadece İzmir’e yönelik söylemlerinde sorun var! İYİ Parti’de genel başkanı olsam,  Ümit Özlale’yi adaylıktan çektiğimi bugün ilan ederdim” ifadelerini kullandı.

ONLAR “RAHAT KAZANIRIZ” DEDİKÇE, BEN DE “HE HE” DEYİP GEÇİYORUM
İYİ Parti’nin “İttifakta yokuz. Tüm şehirlerde kendi adayımızla yarışacağız” açıklaması ve CHP’li milletvekillerinin “ İYİ Parti olmasa da , ittifaksız da kazanırız” ifadeleri hatırlatılan Ümit Yaldız, şu değerlendirmelerde bulundu:

“SONSÖZ TV’ye çıkan CHP’li konuklarınıza, İYİ Parti olmadan, ittifaksız seçime girmek CHP için risk mi, sorusunu sorduğunuzu biliyorum. Onlar öyle çok iddialı konuşuyorlar, alırız, veririz, şöyle yaparız! Ben de ekran karşısında, şöyle diyorum; he he he! Yani he he deyip geçiyorum. Siyaset iddia işidir tabii ki. Bana öyle bir soru sorsanız, ben de CHP’li bir belediye başkanı olsam, kem küm edemem, tabii ki alırız derim. Peki gerçek öyle mi? Gerçek öyle değil. İYİ Parti’nin bir bölen olarak karşınızda durmasından dolayı, İYİ Parti’nin ortaya çıkacağı doğru adaylar üzerinden konuşmak lazım. Kurultayın ardından Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetim, İzmir’de bir heyecan yaratmanın peşine düşerse, kentteki duygusal kırılmayı onarmanın önüne geçmenin peşine düşerse, bunu başarabilir. Son bir kredi talebinde bulunabilir İzmirli seçmenden… “

ÜMİT ÖZLALE, İLK DÜĞMENİN YANLIŞ İLİKLENMESİ OLDU
Son bir kredi daha isteme durumunda ilçelerde aynı başarıyı göstermesinin zorluğa dikkat çeken Yaldız, şunları söyledi:

“Eğer İYİ Parti doğru adayları bulursa, işler değişir. Ümit Özlale, iyi bir örnek olmadı. Ümit Özlale, ilk düğmenin yanlış iliklenmesi oldu. Ümit Özlale ile şahsi bir sorunumuz olamaz. Kendisiyle tanışmış bile değilim. Siz İzmir gibi çok önemli bir kente adaysınız ve bu kentin 22 yıllık bir siyasi duruşu var. Bu kent 22 senedir ısrarla ve inatla o siyasi duruşunu ortaya koyuyor. Dolayısıyla bu duruşun kodlarını özümsemeniz lazım. Aday gösterildiğinden beri, fincancı katırlarını ürkütürcesine, akademik kimliği olmasına rağmen her konuda hiç düşünmeden süzgeçten geçirmeden konuşursan bu olmaz. Akademisyenlik, bilimselliği gerektirir. Körfezde kimyasal kullanılıyor, bu nedenle canlı yaşamı belediye eliyle, İZSİ eliyle yok ediliyor,  diyorsanız, bu çok büyük bir iddiadır. Elinizde belge olması lazım, bilgi olması lazım, kanıt olması lazım. Belediyenin yarısı bankamatik derken, gürültü çıkaracağım derken, şaşırtmıştır. Belediyede bankamatik yoktur diyemeyiz. Her belediyede, her kamu kurumunda var bunlar. İzmir Valiliğinde bankamatik yok mu? Tarım İl Müdürlüğünde bankamatik yok mu? Bankamatik kavramı, devlet memuriyetinin bir realitesidir. Bir önceki yöneticiyi görevden alıyorsunuz, ama işten atamıyorsunuz. Ona görev vermek istemiyorsunuz. Az ya da çok vardır bankamatik ama yarısı diyorsanız, bunu kanıtlamak zorundasınız. Rakamlar ortaya koymanız lazım. Mesela, 12 bin 500 kişi demeniz lazım. Her ay şu kadar para, bankamatiklere ödeniyor demeniz lazım. Ümit Özlale’yi bu nedenlerle ciddiyetten uzak gördüm. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bir kenti yönetmeye talip aday ağırlığı göremedim kendisinde.”

MERAL AKŞENER’İN YERİNDE BEN OLSAYDIM…
Gazeteci Ümit Yaldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Ümit Özlale’nin adaylıktan çekilebileceği yönündeki iddiasıyla ilgili olarak şöyle konuştu:

“Ben de Ümit Özlale çekilebilir dedim. Ben de Ümit Özlale’nin aday olacağına inanmıyorum dedim. Bunu Tunç Soyer’den önce söyleyen kişiyim. Ortaya çıkar çıkmaz etrafa karavana atışlar yaptığı için bu adayı gözden geçirecektir İYİ Parti. Söylemlerini inandırıcı buluyor musunuz, size bir güven verdi mi, İzmir’i yönetebilir mi diye soracaktır. İYİ Parti, bir sorun görürse, pekala Ümit Özlale’yi adaylıktan çekebilir. Zaten kendisi Genel Başkan yardımcısı, milletvekili; ne kaybeder ki…  Ümit Özlale, adaylıktan çekilmesi durumunda partideki görevlerinden ayrılacağını, istifa edeceğini söylemiş. Partisiyle daha şimdiden böyle bir diyalog kuran bir siyasetçi... Biz zannediyoruz ki, sadece İzmir’e yönelik söylemlerinde sorun var! Ben İYİ Parti’de genel başkan olsam,  Ümit Özlale’yi adaylıktan çektiğimi bugün ilan ederdim. Beni adaylıktan çekerseniz, istifa ederim diyor. Restleşiyor! Genel başkanı tehdit edebilir misiniz? Tehdit ediyorsanız, o zaman ortada hiyerarşik bir problem de var demektir. Bence Meral hanım, Ümit Özlale’yi aday göstermiş olmaktan pişman olmuştur diye düşünüyorum. Geri çekilirim, istifa ederim deseniz bile bunu bir televizyon kanalında söylemezsiniz. Bunu partinin organlarında, kurullarında söylersiniz.  Orada su kaldırır. Fakat kamuoyu önünde söylerseniz, ortada hiyerarşik bir sorun var demektir. Siyaset bunu kaldırmaz. Bence Ümit Özlale yarıştan çekilecek”