GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
31 Ağustos 2023 Perşembe 11:20

İcradan satılık konsolosluk binası!

Narlıdere'de üzerinde Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu'nun bulunduğu arsa 43 milyon TL bedelle icradan satışa çıkarıldı.

EGEDESONSÖZ - İzmir 14. İcra Dairesi, dikkat çeken bir satış kararı yayımladı.

Narlıdere Altıevler Mahallesi'ndeki bir taşınmaz üzerindeki konutla bir İcra Müdürlüğü'nden satışa çıkarıldı. 

3 bin 598 metrekare büyüklüğündeki arsa ve üzerindeki 5+1 dubleks ev ve müştemilatı için 43 milyon TL bedel biçildi.



Taşınmaz üzerindeki konutta Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’nun olması dikkat çekti. Taşınmazın, Başkonsolosluk lehine 1.2 milyon dolar bedelle 10 yıllığına kira şerhi bulunuyor.

İlk açık artırma 9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşecek. 

BÜYÜKELÇİLİK'TEN AÇIKLAMA
Haber üzerine yazılı açıklama yapan  Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Vekili Avukat Yavuz Selim Sarıibrahimoğlu, söz konusu binadaki başkonsolosluğun kapatıldığını belirtti. Açıklamada "Öncelikle belirtilen adreste mevcut halde bir Konsolosluk binası bulunmamakta olup haberde kullanılan fotoğraf güncel değildir. Kullanılan fotoğrafın da son derece talihsiz olduğunu belirtmek isteriz, çünkü yarıya inmiş bayrak yas sürecinde olunduğu izlenimine sebebiyet vermektedir. İzmir’deki Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosluğu kapatılmış olmasına rağmen konu haberde konsolosluk binası satılığa çıkartılmış gibi gerçeğe aykırı bir izlenim uyandırılmaktadır. Bu iddia nedeni ile Çin Büyükelçiliği adeta bir borç ilişkisinin tarafı gibi yanlış bir algıya yol açılmaktadır. Özetle iddia tamamen temelsiz ve gerçeklikten uzaktır" denildi.