GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Şubat 2022 Perşembe 12:50

İZSU düğmeye bastı… İhaleye çıkılıyor!

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in talimatı sonrası başlanan atık su ve yağmur suyu ayrıştırma çalışmaları doğrultusunda İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), Menderes'in Değirmendere Mahallesi'nde hat yapımı için ihaleye çıkma kararı aldı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), geçtiğimiz yıl kentte yaşanan sel felaketinin ardından pek çok ilçede altyapı yatırımlarına hız verirken, yağışların etkili olduğu ilçelerden başlayarak sıkıntıları ortadan kaldıracak projeler için düğmeye basmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de 'yüzülebilir körfez' projesi için önemli bir yer teşkil ettiğini belirttiği kanal ve yağmur suyu hatlarında ayrıştırma kanallarını için yoğun çalışma gerçekleştirilirken, çalışmalar kapsamında İZSU Menderes'te de harekete geçti.

Menderes'in Değirmendere Mahallesi'nde atıksu ve yağmur suyu hattı ayrıştırması yapmak için hazırlıklarını sürdüren İZSU, L=6 bin 517,72 metre ECBB, Muh. Çap.=3 bin 112 metre HDPE Koruge, L=44 metre çelik boru ve yatay delgi, L=5 bin 850 metre Ø150 körüğe boru, L=74,50mt B=60 santim enine ızgara yapımı ve döşenmesi L=8419,72 metre muh. çap atıksu ve yağmursuyu hattı görüntülenmesi ihalesine çıkacak.

İZSU Genel Müdürlüğü'nde 25 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan ihalenin saati ise 11:00 olarak açıklandı.