GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:59

İZSU’dan taşkın açıklaması… Doğalgaz çalışması ızgaraları tıkadı!

Karabağlar’da bugün sağanak sonrası yaşanan taşkın nedeniyle açıklama yapan İZSU doğalgaz altyapı çalışmaları nedeniyle yağmursuyu ızgaralarının tıkandığının açıkladı.  

EGEDESONSÖZ - İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), bugün yaşanan sağanak sonrası Karabağlar’da yaşanan taşkın nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada yapılan incelemeler sonucunda taşkın yaşanan noktalarda daha önce yapılan doğalgaz altyapı çalışmalarının yağmursuyu ızgaralarının tıkanmasına neden olduğu belirtildi.  

İZSU’nun açıklaması şu şekilde:

18 Mayıs Perşembe günü öğle saatleri sonrası etkili olan ani sağanak yağış sonrası Karabağlar ilçesinde bölgesel taşkınlar yaşanmış ve İZSU ekiplerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Yapılan incelemelerde taşkın yaşanan noktalarda daha önce yapılan doğalgaz altyapı çalışması sırasında yağmursuyu ızgaralarımızın tıkandığı tespit edilmiştir.

Ani yağışların vatandaşlarımızın yaşamını olumsuz etkilememesi için yağmur suyu ızgaralarından suyun akışının sağlaması büyük önem arz etmekte, bu duruma engel teşkil eden ve olumsuz durumlar yaşanmasına sebebiyet veren işlemler ve kurumlar ilgili cezai işlemlerin uygulanması için gerekli takip, kurumumuz tarafından başlatılmıştır.