GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Mayıs 2023 Pazartesi 12:13

Tartışmalara neden olmuştu… Büyükşehir’den yeni ‘Uzundere’ satışları!

İzmirli depremzedelerin ikamet ettiği Uzundere'deki konutları satışa çıkarma kararı ve depremzedelere evleri boşaltması için tebligat göndermesinin yarattığı tartışmalar kent gündemindeki yerini korurken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'deki vitrine çıkardığı konutlara yenilerini ekledi. Satışlardan en az 145 milyon 314 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, içinde İzmirli depremzedelerin de olduğu Uzundere’deki toplu konutları satışa çıkarması ve depremzedelere evleri boşaltması için tebligat göndermesi kentte tartışmalara neden olmuş, AK Partili yöneticiler karara tepki gelmişti.

Büyükşehir Belediyesi’nin 40 konutu satışa çıkarmasının ardından yenilerini de ekleme kararı aldı. Son olarak bir kısmı dolu 117 konut daha satış için vitrine çıkarıldı.

25 ve 30 Mayıs tarihlerinde açık artırma yöntemiyle yapılacak ihaleler Kültürpark içerisinde yer alan 2 No’lu Hol’de Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İhale 5 dakikalık aralıklarla yapılacak olup saat 14:00'da başlayacak.

Konut satışları 1 milyon 34 bin TL ile 1 milyon 928 bin TL arasında değişiyor. Satışlardan en az 145 milyon 314 bin TL gelir elde edilmesi bekleniyor. 

BÜYÜKŞEHİR: MAĞDURİYET SÖZ KONUSU DEĞİL
İzmir'de 2020 yılında meydana gelen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 yıllığına geçici olarak tahsis edilen belediyeye ait sosyal konutlarda 3 yıla yakın süredir ikamet eden depremzedelerin mağdur edilmesinin söz konusu olmadığı  açıklandı. 

MECLİSTE TARTIŞMALARA NEDEN OLMUŞTU
224 bağımsız birimi deprem sonrasında misafir eden Büyükşehir Belediyesi, elektrik, su ve internet gibi giderlerde depremzedelere yardımcı olmuş ve barınma imkanı sağlamıştı. Yaşanan süreçte depremin üzerinden geçen 2 yıllık süre sonrasında ‘Sayıştay sorun çıkarıyor’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelerin konutlardan çıkarılması gerektiğini belirtmişti. Yaşanan süreç sonrası tahsisi süresi 31 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatılmasına karar verilmişti.