GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Nisan 2023 Salı 17:49

İZDEDA’dan Başkan Sandal’a yanıt: Siyasal kutuplaşmanın tarafı değiliz!

İzmir Depremzedelerle Dayanışma Derneği'nden Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın yaptığı açıklamaya yanıt vererek, "Yönetimimize yönelttiği, eleştiri ve söylemlerini haksız, mesnetsiz ve gereksiz bulduğumuzu öncelikle belirtmek isteriz. Derneğimiz her hangi bir siyasal kutuplaşma tarafı değildir" açıklaması yapıldı. 

EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın geçtiğimiz haftaki bir basın toplantısında ifade ettiği “Depremzede arkadaşlar burada. Ayda bir AK Parti il başkanlığında milletvekilleri ile resim verdiler, eski başbakan ile resim verdiler, cumhurbaşkanı ile resim verdiler... Geldiğimiz noktada neredeyiz? Hep bir temenni. Temenni ediyoruz, umuyoruz ile bu işlerin biteceği yok” sözlerine İzmir Depremzedelerle Dayanışma Derneği’nden açıklama geldi. 

BAŞKAN ÖZKAN BIRAKTI... İZDEDA'DA DEPREM!

Konuyla ilgili İZDEDA tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar belirtildi:

5 Nisan 2023 Pazartesi günü Bayraklı Belediye Başkanı Sayın Serdar Sandal’ın, Bayraklı Belediyesi Meclis salonunda düzenlediği, kentsel dönüşüm ve depremzedelere yönelik yaptığı çalışmalar ile ilgili toplantıda dernek yönetimimize yönelttiği, eleştiri ve söylemlerini haksız, mesnetsiz ve gereksiz bulduğumuzu öncelikle belirtmek isteriz. Derneğimiz her hangi bir siyasal kutuplaşma tarafı değildir. Amacımız bütün depremzedelerin hak ettikleri tüm kazanımlar konusunda mücadele etmektir! Sorunlarımızın çözümü konusunda, hem merkezi yönetimle çözüm aramak, hem de yerel yönetimlerle çözüm ve iş birliği sağlayarak, aynı zamanda Valilikler ve de kamu kurumlarının yöneticilerine de taleplerimizi aktararak, Depremzedelerin talepleri konusunda destek istedik. Sayın Serdar Sandal’ın yapmış olduğu toplantıda kullanmış olduğu haksız ve aşağılayıcı eleştirileri İçerisinde gerçeği yansıtmayan ve tüm Depremzedeleri oldukça üzen ifadeleri sonucunda, 4 bin 500 üyesi bulunan Derneğimizin Üyeleri tarafından tepki ve üzüntüyle karşılanmıştır. İZDEDA olarak bugüne kadar yaptıklarımız, umut vermekten öteye geçmiş ve hayat bulmuştur. Bu yapılanları yok saymak, en basit tabirle yönettiği ilçedeki depremzede derneğinin yaptıklarından haberdar olmamaktır. Sayın Belediye Başkanının bu güne kadar Depremzedeler için yapmış olduğu çalışmalar tarafımızdan memnuniyet ile karşılanmıştır. Bu güne dek yapılmayan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalar hakkında Sayın Başkanın berneğimizden bilgi talebinde bulunmasının doğru bir hareket olacağı kanaatindeyiz.