GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Aralık 2022 Cuma 15:14

İYİ Partili Dervişoğlu iddialara ateş püskürdü… Genel Merkez'in İzmir’de adayı yoktur!

İzmir’de Ocak ayında düzenlenecek il kongresine “müdahale” iddialarına ateş püsküren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, “Ben sürecin doğru yürütülmesinden yanayım. Bazı art niyetli çevreler tarafından hiç arzu etmediğim tartışmaların içine çekilmek istendim” dedi ve ekledi: “İYİ Parti Genel Merkezi'nin İzmir’de bir il başkan adayı yoktur. Vardır diyen varsa bana gelsin”

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, 2022 yılının son iş gününde partisinin il binasında basın açıklaması yaptı. Türkiye ve İzmir gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, yerel yönetimin de 1 yıllık performansını değerlendirdi, kongre sürecindeki partisi hakkında da konuştu.

3 Y'Yİ YOK ETMEK İÇİN GELDİLER...
İktidarı hedef alan Dervişoğlu, yargı, yasama ve yürütmenin yok edildiğini söyleyerek "Yeni yılın ilk basın toplantısının İzmir’de yapmıştık, şimdide yılın son toplantısını yine İzmir'de gerçekleştireceğiz.  Bilindiği gibi 2022 yılında toplumun hemen bütün kesimlerinde son derece ciddi problemler yaşandı. Bunları kamuoyu ile paylaştık. Neredeyse Türkiye’de halinden memnun kimsenin kalmadığını gözlemlemek gibi olumsuz bir tablo var. Bütün bu olumsuzluklar Türkiye’yi bir cinnet ortamına sürüklüyor.  Bütün yaşananlar adalet duygusunun zedelenmesinden kaynaklanıyor. Bugün iş başında bulunan iktidar 20 yıl önce iktidara gelirken yolsuzluktan, yoksulluktan ve yasaklardan ülkeyi kurtaracağını söylemişti.  3 Y'yi yok etmek için geldiler ancak yargı,yasama ve yürütmeyi yok ettiler. Yargı, yasama ve yürütme bu hükümetin iş başında bulunan iktidarın hatta sarayın vesayeti altındadır. Böyle bir toplumda işlerin yerli yerinde gitmesi de elbette ki beklenemez. Tüm bu olumsuzluklara rağmen biz mücadelemize devam edeceğiz. Yeni yıldan çok umutluyuz. 2023 yılında bu ceberrut iktidardan ve bu dayatılan ucube sistemden kurtulacağız. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılını da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık bir şekilde kutlayacağız.  Güzel şeyler de yaşanıyor tabii ki. Bizim olağanüstü çabalarımız ile gündeme getirdiğimiz, iktidarın da 20 yıldan beri görmezden geldiği EYT sorunu artık çözülme noktasına gelmiştir. Burada emeklilikte yaşa takılan kardeşlerimi mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.

6 NİSAN SONRASI KABUL EDİLEMEZ
Erken seçimin sınırlarını çizen ve Nisan ayına kapıları kapatan Dervişoğlu, "Türkiye artık seçim sürecine girmişti, iktidarın yapmam dediklerini yapmaya başlamasından anlıyoruz ki seçim beklenenden daha yakın bir tarihte gerçekleşecektir. İktidar seçim kanundaki değişiklikleri uygulayabilmek için bazı manevraların peşine düşmüştür. 6 Nisan tarihinden sonraya bırakabilecek takvimi kabul etmemiz mümkün değildir. Demokrasinin kanun  ve kurallarının keyfilikle sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Kendi keyfi ve şahsi menfaatlerini öne alarak siyaset yapma kültürüne son vereceğiz. Hangi adım işimize yarar, hangi tarih işimize gelir gibi hesaplar için kanun ve kuralların yerle bir edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Diyorlar ki seçimi 18 Haziran'da değil Mayıs'ta yapalım. Seçim istiyorlarsa hemen seçim. Şubat'ın sonunda da Mart’ın sonunda da olur" ifadelerini kullandı.

OYUNLARIN KARŞISINDAKİ GÜCÜN ADI...
Muhalefetin adayının tartışılmasının olumsuz bir durum olmadığına dikkat çeken Dervişoğlu, "Türkiye 200 yıla yaklaşan demokrasi birikimine ve 150 yıla yaklaşan parlamento birikimine sahiptir. Türkiye yaklaşan seçimde muhalefetin adayının kim olacağını tartışıyor. 13'ncü cumhurbaşkanının kim olacağı merak ediliyor. Cumhur İttifakı’nda bir kişinin iki dudağının arasından çıkan söz ferman kabul edildiği için demokrasi kültürümüz muhalefetin adayı ile beslenmeye çalışılıyor. Bu süreci demokrasi hayatımızın en demokratik süreci olduğuna inanıyoruz. Demokrasiden ve onun kurumlarından hoşlanmayan iktidar ve medyası, polemik avcılığı yapmaktadır. Biz biliyoruz ki bu iktidarın da onun televizyon şovcularının da demokrasi dertleri yoktur.Demokrasiye inanmayanlar adalete de inanmaz. Bu gerçek bir süredir karşımızda duruyor. Millet irademizin kararına kumpas kurmaya çalışan iktidar ve yancıları hedef olarak Ekrem İmamoğlu'na yönelmiştir. Dürmece iddialar ile kesilen cezaların sebebi, iktidarın millet iradesine düşmanlığının açık bir göstergesidir. Yaptıkları bu iş hiçbir şeye yaramayacak. Tüm bu oyunların karşısındaki gücün adı millet iradesidir" dedi.

TARTIŞMALARIN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENDİM
İYİ Parti İzmir'deki kongre süreci ile ilgili müdahale iddiaların tepki gösteren Dervişoğlu, "Bu süreç maalesef ilçe kongreleri ile ilçe kongrelerinin arasındaki zaman genişliği nedeniyle tarafımızdan çok doğru yönetilememiştir. Böyle zamanlarda kutuplaşma, taraflaşma, manipülasyon ve bilgi kirliliği olabilir. Bunları hepsi İzmir’imizde yaşanmıştır.Bizler bu partilerin kurucularıyız. Sizin oyları ile TBMM'ye sizleri temsil ettiğimiz bir pozisyondayız. Yaşımız da kemale ermiş, saçımızda kırlanmış olması nedeniyle bize gittiğimiz nedeniyle bize parti büyüğü sıfatı yakıştırırlar. Partide büyük olma sıfatının ötesinde abi-kardeş olma beni tercih ettiğim sıfatlardandır. Ağabey, parti büyüğü diye anılanlar doğru görev tercihinde bulunmalıdırlar. Parti büyüklerinin görevi bölmek değil birleştirmektir. Aksi şekilde kim tavır alıyorsa onun niyeti bozuktur. Ben kongrelerimizde konuştum ancak kongreler ile ilgili hiçbir şey konuşmadım. Ben sürecin doğru yürütülmesinden yanayım. Bazı art niyetli çevreler tarafından hiç arzu etmediğim tartışmaların içine çekilmek istendim. Yıllarca il başkanlığı yapmış arkadaşınızım ve kongre süreçlerinin nasıl olduğunu tecrübem çerçevesinde en iyi bilenlerdenim. Bunlar yapılmaması icap eden işlerdir. Bütün bu olup bitenlerin yadırganmaması da icap eder. İktidara yürüyen partilerde bunlar olur. Oluyor diye sakın moralinizi bozmayın. Yaşananlar İYİ Parti iktidarının doğum sancılarıdır. 4 arkadaşımız adaylığını açıkladı. Kendilerini üstün başarılar diliyorum. Gazete haberlerinde benim adayım olarak  iddia edilen sayın Emre bey var. Henüz adaylığını açıklamamıştır. Konuyla ilgili ilçe başkanları ile temaslarını sürdürüyordur. Müsavat Dervişoğlu'nun adayı diye söylemler çıkarılıyor. Diğer adaylar da Emre de benim dünya ahret kardeşimdir. Elbette ki taraf olacağız. Neden taraf olacağız? İYİ Parti'den taraf olacağız, Türkiye'den yana taraf olacağız. Süreçler yaşanıyor ve o şunun, bu şunun adayı deniliyor. Bunlar İYİ Parti'yi tanımayanların çıkardığı tartışmalardır. İYİ Parti cesur insanların kurduğu bir yapıdır. Bu yapı içinde fitne fesat oluşturmak, insanları birbirine kışkırtmak isteyenlere seslenmek istiyorum. Bu tam bir hayaldir ve İYİ Parti’nin hedeflerine kimse zarar veremeyecektir. Böyle durumlarda fırsatlar olabilir, fırsatçılar çıkabilir. 3-5 kişi çıkar süreci manipüle eder. 3-5 kişi ancak çete kurabilir, vicdanı temsil edemez. Biz 3-5 kişinin kurduğu ve manipüle ettiği yapının peşinde koşmayız. Biz il kongresi salonunda 660 delegenin vicdanına hitap edebilen kişileriz. Kimse söylediğimden yanlış bir şey çıkarmasın" ifadelerini kullandı.

GENEL MERKEZİN ADAYI YOKTUR
'Genel merkezin adayı' gibi söylemlere de tepki gösteren Dervişoğlu, "İzmir'de arkadaşlarımız emek sarf ediyor ve 4 arkadaşımız çıkmış, 1 arkadaşımız çıkıp çıkmama konusunda görüşmelerini sürdürüyor, başka bir arkadaşımız aday olabilir. Kongre sabahı bakarsınız bir arkadaşımız daha aday çıkar. İYİ Parti mensubu her arkadaşımızın bunu kullanma hakkı vardır. Genel Merkez adayı olduğuna dair bir takım soruların muhatabı oldum. Bu dedikoduyu buradan noktalandırmak için konuşuyorum. İYİ Parti Genel Merkezi’nin İzmir’de bir il başkan adayı yoktur. Vardır diyen varsa bana gelsin. Ben buraya gelirken genel başkanımıza İzmir ile ilgili bir talimatı olup olmadığını sordum ve o bana sadece 'İzmir'e güveniyorum, İzmir'e selamımı söyle' dedi. Bana kongrede kimi destekleyeceksiniz diye soracaksınız. Benim kullanacak bir oyum var ve bunu vermeden önce ilçe başkanlarımızdan görüş alacağım" diye konuştu.

ATATÜRK'ÜN HATIRASINA YAKIŞMAZ
İzmir İktisat Kongresi'nin yerel yönetim ve iktidar yönünden iki farklı yönden düzenlenmesine tepki gösteren Dervişoğlu, "Ben her zaman birlik ve beraberlikten yanayım. Parti içinde böyle bir tavır sergileyen biri olarak ve İzmir sevdalısı olarak ayrışmayı doğru bulmuyorum. Atatürk'ün iktisat kongresini topladığı yerde farklı kurumların kongre düzenlemesi yadırgıyorum. Buna benzer şeyleri çok yaşadık. Kutlayamadığımız 9 Eylül'ler bile var. Ben İzmir'in kendi vicdanından çıkan sesi bu ayrılıklara vesile olan kişilerle duyurmak isterim. Ayrı iktisat kongresi hem İzmir’e hem Cumhuriyete hem de Mustafa kemal Atatürk’ün hatırasına yakışmaz" diye konuştu.

ELLERİNDEN GELENİ ARTLARINA KOYMASINLAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından devam eden soruşturma ile ilgili de konuşan Dervişoğlu, “Biz ittifakın oylarıyla seçilmiş belediye başkanlıklarımıza yöneltilmiş hukuk dışı ve usulsüz müdahalelere nasıl karşı duracağımızı Saraçhane’de gösterdik. Nerede olursa olsun aynı mücadeleyi eririz. Bünyelerde çalıştırılmaması gereken adamlar varsa o kişilerin görevlerinden uzaklaştırılması yetkisi zaten bakanlıkta mevcuttur. Bunu biriktirerek siyasi bir enstrümana dönüştürmek yadırgamadığımız şeyler. Ellerinden geleni artlarına koymasınlar. Abbas yolcudur. Seçime kadar ne yaparlarsa yapsınlar” dedi.