GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Aralık 2022 Cuma 12:15

Dönüşümün simgesinde ilk temel atılıyor… Kılıçdaroğlu da katılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZDEDA KOOP işbirliği ile hayata geçirilen Halk Konut Projesi’nde ilk imzaların atıldığı Dilber Apartmanı’nda bu kez de temel atım heyecanı yaşanacak. Dönüşümün simgesi haline gelen Dilber Apartmanı’nda 15 Ocak tarihinde temelin atılması planlanırken, törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılması bekleniyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası depremzedeler, İzmir Depremzedeleri Derneği'ni (İZDEDA) kurmuştu. Dernek sürecinin ardından Türkiye'de ilk kez kooperatifleşme sürecine gidilerek binaların inşası için adımlar atılmış ve İZDEDA Koop'u kurmuştu.

Yıkılan ve hasarlı yapıların dönüşümünün sağlanması için depremzedeler var gücüyle çalışırken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan çalışmalara sessiz kalmamış ve birçok alanda destek çalışmalarını sürdürmüştü. İZDEDA Koop'un kurulması sonrası Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan İZBETON'u devreye sokarken, İZDEDA Koop, EgeŞehir, Baybel ve İZBETON aracılığı ile Türkiye'de ilk kez Halk Konut projesini hayata geçirmişti.

İLK ADIM DİLBER APARTMANI OLMUŞTU
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen toplantı ile Türkiye’deki yeni kentsel dönüşüm modeli depremde yıkılan Dilber Apartmanı ile start almıştı. Sonrasında çok sayıda daha apartman Halk Konut projesine dahil olurken, 10 Aralık tarihinde yeni kentsel dönüşüm metodunun ilk adımı atılmış ve Dilber Apartmanı’nda fore kazık çakılması süreci başlamıştı.

TEMEL ATIMINA KILIÇDAROĞLU GELİYOR
Edinilen bilgiye göre ise Halk Konut’taki ilk kentsel dönüşümün teme atımının Ocak ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZDEDA KOOP işbirliği ile hayata geçirilen dönüşüm için ilk temel atımı Dilber Apartmanı’nda gerçekleştirilecek. 15 Ocak tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen temel atımına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gelmesi planlanıyor.