GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2023 Cuma 09:50

İYİ Partili Bezircilioğlu’ndan deprem açıklaması: Hayal ettiğinizden 20 misli daha kötü!

Kahramanmaraş’da yaşanan ve 10 ili etkileyen büyük afet ile ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, “sahadan gelen bilgiler hiç hoş değil, çok üzücü, çok korkutucu. Antakya’dan sabah bir arkadaşımız ile konuştuk. Düşündüğünüzün, hayal ettiğinizin 20 misli daha kötü durumundayız Antakya’da” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Türkiye'yi derinden sarsan ve Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İlçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerinin yanı sıra vatandaşların da yoğun bir şekilde yardım kampanyalarına destek olduğu süreçte, siyasi partiler de kendi illerinde çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti İzmir tarafından yapılan çalışmaları anlatan ve sorularımızı yanıtlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’da ‘gün siyaset günü değil’ diyerek açıklamalarda bulundu.

7 TIR GÖNDERMEYİ UMUYORUZ
İYİ Parti’deki seferberliği anlatan Bezircilioğlu, “Depremin ilk gününde beri koordineli bir şekilde çalışıyoruz. İlk gün divan kurulu toplarlardık. Kan bağışı ile ilgi teşkilatımıza çağrıda bulunduk. Bazı parti üyelerimiz arama kurtarma ekibi olarak bölgeye intikal etti. Jeneratör, hitli, uzatma kablosu, fener gibi eksiklikleri sağladık. İlçelerimiz ile birlikte ayni  yardım üzerinde çalışıyoruz. Alt katımızda bulunan depoyu ricalarımız sonrası yeniden hizmete açtık. 3 yardım TIR’ının yola çıkmasını sağladık. Hafta sonu ve pazartesiye kadar 7 TIR yardımı bölgeye göndeririz diye umuyorum” ifadelerini kullandı.

SÜREÇ UZAYACAK GİBİ
Bölgeye ilerleyen günlerde gitme niyetinde olduğunun altını çizen Bezircilioğlu, “Şu an orası da çok karışık. Sahadan gelen bilgiye göre AFAD destek ekiplerinin girişlerinin geçici olarak durdurulduğu bilgisi geldi. Sanırım orası yeteri kadar yoğunluğa ulaşmış durumda. Şu an için anladığım kadarıyla deprem bölgesinde yollardan ve yoğunluktan ötürü bir hareket kabiliyeti çok düşük. Bende önümüzdeki günlerde şartların oluşması halinde bölgeye gideceğim. Umarız yaralar hızla sarılır ancak maalesef süre biraz uzayacak gibi. Can kaybının artmamasını da diliyoruz, ancak ulaşılamayan yerlerin olduğu söyleniyor…” diye konuştu

SAHADA İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ
İş dünyası tarafından başlatılan kampanyalara destek olduklarını da kaydeden Bezircilioğlu, “Hem İZTO’da Disiplin Kurulu Üyesiyim. Tüm odalarımızın oluşturulduğu bir kampanya var ona destek veriyoruz. Bir yandan benim de yönetim kurulunda bulunduğum Müteahhitler Odası  Federasyonu’nun çok ciddi bir kampanyası var 19 bin mont almak için. Bunda da çok ciddi bir yol kaydedildi. 30 bin İYİ Partili üyemiz ile teyakkuz halindeyiz. İzmir'in pek çok kesimi ile ilişki halindeyiz tabii ki. Bana çok ciddi gönüllülük talebi geliyor. Bizde valilikten bunun iznini almak için çalışmalar yapıyoruz. OHAL ilan edilen 10 ilde giriş çıkışları düzene sokmuşlar sanırım… Orada da elimizden geldiğince katkı sağlayacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Mesela iki gün önce 12 aşçımızın iznini aldık, Hasan Küçükkurt ile buluşturduk… Orada büyük bir mutfak kurulacak. Kendi personelleri var ancak  12 saat boyunca çalışacakları için bu önerimizden oldukça memnun oldular. Yusuf Öztürk Başkanımız ile iletişim halindeyiz… Yani her kesim ile teyakkuz halindeyiz. İş dünyasında İzmir içinden gelmemden kaynaklı olarak resmi bir birliktelik olmasa da sahada iş birliğimiz halindeyiz” dedi.

MAALESEF CAN KAYIPLARI VAR
10 ilde bulunan parti yöneticileri ile görüşüp görüşmediğinin sorusuna da yanıt veren Bezircilioğlu, “Bölgede il ve ilçe başkanları ile sürekli iletişim halindeyiz. Bir kısmı maalesef ki vefat etti. Gaziantep ve Kahramanmaraş’da bazı ilçe başkanlarımız vefat etti, teşkilatımızdan kayıplar var. Kendileri ile iletişim halindeyiz ancak onların da ailelerinden, akrabalarından can kayıpları var maalesef ki” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE AYAĞA KALKMALIYIZ
Günün siyaset günü olmadığını belirten Bezircilioğlu, “Adıyaman il başkanımız hiç kimse yok dedi… Bunu eleştiri veya siyaset olarak söylemiyorum. Alan çok geniş, şartlar çok ağır, yollar bozulmuş, kar, tipi… Şartlar çok ağır. Bu süreç siyaset üstü bir konu ve kimseyi eleştirmek gibi bir durumumuz yok. Biz şu an partili kimliğimiz ile değil, hassasiyet içinde bir vatandaş duyarlılığımız ile olaylara bakıyoruz. Türkiye'nin 7’de 1’i deniliyor… Allah yardımcımız olsun. Ancak sahadan gelen bilgiler hiç hoş değil, çok üzücü, çok korkutucu. Antakya’dan sabah bir arkadaşımız ile konuştuk. Düşündüğünüzün, hayal ettiğinizin 20 misli daha kötü durumundayız