GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
10 Şubat 2023 Cuma 00:58

'Yolda pankart değişti' iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Urla Kaymakamlığı tarafından deprem bölgesine gönderdiği yardım TIR'ının önüne asılan kaymakamlık pankartının yol üstünde değiştirilerek AK Parti pankartının asıldığını söyledi. Bakan açıklamasında "arlanmaz, utanmazlar" dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla ilçesinden deprem alanlarına gidecek olan yardım TIR’ına önce kaymakamlık sonra AK Parti teşkilatının ayrı ayrı pankartlarının asıldığı belirtildi.

İki ayrı görselde TIR'ın Urla'dan çıkmadan önce önünde bir fotoğraf çekildeğili ve fotoğrafta Urla Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Murtaza Dayanç'ın olduğu görülüyor.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Urla Kaymakamlığı tarafından toplanan yardımlar 35 UCA 52 plakalı yardım aracı ile Urla afet yardım tırı olarak yola çıkıyor. Yolda önündeki pankartı AKP Urla ilçe teşkilatı olarak değiştiriyor. Arlanmaz, utanmazlar" dedi.

BENZERİ OLAY MENEMEN'DE YAŞANMIŞTI
Daha öncesinde benzer bir olay Menemen'de yaşanmış ve AK Parti Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik yaptığı açıklamada, “TIR dahil olmak üzere tüm yardımlar AK Parti Menemen İlçe Teşkilatımız tarafından toplanmıştır. Ancak bölgede OHAL ilan edilmesi nedeniyle bizler yardımlarımızın daha kolay ve rahat gitmesi amacıyla koordinasyonu sağlayan İzmir Valiliği tarafından gönderilmesinin daha doğru olacağı yönünde kararını verdik" demişti.