GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Ağustos 2023 Çarşamba 16:58

İNGEDER Başkanı Karabulut kararı değerlendirdi: İkinci bayram oldu!

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İzmir Şubesi’nin, İnciraltı planları ile ilgili açtığı davada mahkemelerin yürütmeyi durdurma kararını reddetmesini değerlendiren İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, “Bu saatten sonra İnciraltı’nın önüne engel koymak ihanettir. Kimsenin buna fırsat vermemesi gerekir.” dedi

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ -  İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, Ziraat Mühendisleri Odası'nın plan iptali için açtığı davada hem yerel idare mahkemesinin hem de bölge idare dava dairesinin verdiği yürütmeyi durdurma ret kararlarını yorumladı. 

İnciraltı’nda toprak sahipleri olarak ikinci bir Zafer Bayramı’nı yaşadıklarını ifade eden Karabulut, “Ülkemizde bugün yaşanan 30 Ağustos Zaferi’ni aynı zamanda AK Parti Milletvekilimiz Mahmut Atilla Kaya’ya çok teşekkür ediyoruz. Bu planlama sürecini bizzat takip ettik. Hukuka göre ilerlemesi için son iki senedir çok gecikmeler yaşadık. 2013 yılında yaşadığımız iptale dönüşmemesi için bakanlar ve bürokratların hassasiyetini görüyorduk." dedi.

'BÖLGEDE TARIM BİTMİŞTİ'
Bölgenin tarım vasfını yitirdiğini belirten Karabulut "Ziraat Mühendisleri Odası’nın açtığı davada da tarım konusunda Şube Başkanımız Hakan Çakıcı aslında gerçeği biliyor. Her geçen gün tarım vasfınınsın yitirilmesi ile ve ardından Narlıdere Metrosu’nun yapılması ile artık bölgede tarım bitmişti. Bölgede ZMO’nun ideolojik çıkışlarından dolayı yapılan planlara ‘tarım dışı’ kullanım izin belgesinin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Hukuka sürecin başından beri inandık çünkü hukuka uygun bir şekilde ilerliyordu. Karar, nihayete ermeden içimiz rahat değildi. Bugün gördük ki, vatandaşı, 5 nesildir hak sahibi olan toprak sahiplerini sevindiren kararı duyduk. İnşallah önümüzdeki günlerde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İnciraltı Planlarının onanmasını da bekliyoruz. Artık İzmir adım adım İnciraltı’nı ekonomik, çevre, turizm yönünden de kazanarak İzmir’i sıçrama noktasına taşıyacak yegâne mihenk taşıdır.Tüm İzmir İnciraltı Planlarında el ele vererek kendi insanına düşmanca bakmayarak bir an evvel yüksek sesle katkı koymalı” diye konuştu.

‘ENGEL OLMAK İHANETTİR’
İnciraltı planları kapsamında İzmirlilerin 590 bin metrekare yeşil alan kazanacağını kaydeden Karabulut, “Sağlık turizmini de Dünya’ya sunma fırsatını ve 100 bin nitelikli turiste bu planla kavuşulacak. İzmir’de genç işsizlik oranının da yüksek olmasına olumlu anlamda 35 bin yeni istihdamla katkı koyacak. Bu saatten sonra İnciraltı’nın önüne engel koymak ihanettir. Kimsenin buna fırsat vermemesi gerekir. Katkı koyan herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.