GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
5 Haziran 2017 Pazartesi 10:31

Göztepe taraftarına Buca’da saldırı: Başkan özür diledi!

Süper Lig’de önümüzdeki sezonda İzmir’in tek temsilcisi olacak Göztepe’nin şampiyonluğu kentte coşkuyla kutlanırken bir grup Bucaspor taraftarı semtlerindeki bazı mekanlara saldırıda bulundu. Bucaspor Kulüp Başkanı Ahmet Doğan ise olaylardan dolayı özür diledi.

EGEDESONSÖZ - TFF 1. Lig Play-Off finalinde Eskişehirspor'u penaltı atışlarıyla mağlup ederek Sivasspor ve Yeni Malatyaspor'dan sonra Süper Lig biletini alan Göztepe, 14 yıllık hasreti noktaladı.

Karşılaşmayı kentin çeşitli noktalarına konulan dev ekranlarda izleyen Göztepe taraftarı maçın ardından sokaklara döküldü.

Şampiyonluk sevinci kentin tüm ilçelerine etki yaparken Buca’da ise istenmeyen olaylar yaşandı.

Bucaspor’un bir grup taraftarı Öğretmenevleri sokakları, Şirinyer ve Menderes Caddesi üzerinde şampiyonluğu kutlayan Göztepe taraftarına saldırdı.

Yaşanan tatsız olaylardan bölgedeki kafe çalışanları ve esnaflar da olumsuz etkilendi.

BAŞKAN DOĞAN’DAN AÇIKLAMA
Bucaspor Kulüp Başkanı Ahmet Doğan sosyal medyadan olayla ilgili paylaştığı mesajında, “Bugün yaşanılan tatsız olaylar, esnaflarımızın zor durumda kalması, kafe işletmelerine verilen zararla bizleri derinden üzmüştür. Her ne kadar taraftarlarımız semtinde kutlama yapılmasını istemese de, en fazla zararı yine kendi semtimizde görmüş bulunmaktayız. 3 saat boyunca Öğretmen evleri sokaklarından başlayarak, Şirinyer ve Menderes Caddesi üzerinde çalışan, oturan ve yol üzerinden geçen tüm halktan özür diliyoruz. İstenmeyen olaylardan dolayı affınıza sığınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca caddede bulunan bir mekan işletmecisi Erhan Akyüz de, “Bizim Bucaspor’a yaptığımız destekler herkes tarafından biliniyor. Göztepe galibiyetinden sonra mekanda oturan arkadaşların sevinci gayet normaldir. Biz de aynı şekilde Göztepespor’un galibiyetinin kutluyoruz. Ve mekanıma yapılan saldırıyı da kınıyorum” dedi.