GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Şubat 2024 Perşembe 11:05

Gözler Yüksel’de… CHP’de kritik seçim toplantısı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 14 Şubat’ta milletvekilleri ve eski il başkanlarının da katılacağı Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirecek. Bu toplantıda seçim koordinasyon kurulu başkanı da belirlenecek. Danışma Kurulu’nun başkanlığına eski vekil ve İl Başkanı Alaattin Yüksel’in getirilmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü, 31 Mart yerel seçimleri öncesi, seçim sürecini yönetmek üzere çeşitli kurullar oluşturulacak.

14 Şubat günü saat 13.00’te İl binasında gerçekleştirilecek toplantıda yeni kurulların oluşturulacağı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin başına kimin getirileceği merakla beklenirken, İl Başkanı ve Milletvekili Alaattin Yüksel’in Danışma Kurulu başkanlığına getirileceği öğrenildi.

14 ŞUBAT’TAKİ TOPLANTIYA DAVET EDİLDİM
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile yaptığı son konuşmada, kurullar oluşturulacağını öğrendiğini belirten Alaattin Yüksel, şu an itibariyle kendisine Seçim Koordinasyon Kurulu Merkezi veya Danışma Kurulu başkanlığı gibi bir görev talebi gelmediğini söyledi. Ancak İl yöneticilerinden birinin telefonla arayarak 14 Şubat’ta saat 14.30’da toplantı yapılacağını, kendisinin de davet edildiğini belirten Yüksel, henüz kesinleşmiş bir şey olmadığını ifade etti. Danışma kuruluna eski milletvekilleri, eski parti meclisi üyeleri, eski belediye başkanları ve il başkanlarının da davet edildiği bildirildi.

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin İzmir’deki ana oluşumunun yanı sıra Bakırçay, Yarımada ve Küçük Menderes’te de SKM açılacağı, 14 Şubat’taki toplantıda ayrıca danışma, yürütme ve icra kurullarının da tespit edileceği ifade edildi.