GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 10:52

Görevden alınmıştı... Kayalar'a mahkeme şoku!

Menderes Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada rüşvet suçundan görevden uzaklaştırılma kararı verilen Mustafa Kayalar için açılan ‘göreve iade’ davasında 7’nci İdare Mahkemesi kararını verdi. İdare Mahkemesi Kayalar’ın göreve iadesini bir kez daha reddetti.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi adayı olarak 2019 yerel seçimlerinde Menderes Belediye Başkanlığı görevine seçilen ancak geçtiğimiz aylarda ‘yolsuzluk’ operasyonu ile gözaltına alınan ve sonrasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mustafa Kayalar, İçişleri Bakanlığı tarafından belirsiz süreyle görevden uzaklaştırılmıştı.

Görevden alınmanın ardından mahkemenin henüz görülmemesi nedeniyle ise Kayalar’ın avukatları İçişleri Bakanlığı’nın verdiği açığa alma kararına karşı göreve iade davası açma kararı almış ancak mahkeme talebi reddetmişti

KAYALAR 'SUÇ İŞLEMEDİM, 1 YILDIR MENDERES BOŞ' DEMİŞTİ
Karar sonrası bir kez daha dava açan Kayalar müdafi  Murat Aydın yeniden itiraz dilekçesini vermiş ve geçtiğimiz günlerde bir kez daha mahkeme düzenlenmişti.

7'nci İdare Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada Avukat Murat Aydın Kayalar'ın görevden uzaklaştırılması için hiçbir gerekçe kalmadığına dikkat çekerken, Kayalar ise duruşmada "Ben bu suçu işlemedim. Ancak 1 yıldır Menderes boş" ifadelerini kullanmıştı.

MAHKEME KARARINI VERDİ
İkinci kez yargıya taşınan göreve iade için 7’nci İdare Mahkemesi kararını verdi. Görev iade talebini inceleyen mahkeme heyeti, Kayalar’ın göreve iadesini reddetti.

7’nci idarenin kararı sonrası ise Kayalar'ın müdafi Murat Aydın’ın 3’ncü kez göreve iade için yargı yoluna başvuracağı öğrenildi.

Avukat Aydın’ın paylaşımı şu şekilde;
“Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen açığa alınma kararının süresinin uzatılmasına karşı açtığımız davayı İzmir 7. İdare Mahkemesi reddetti.

Karara karşı istinaf mahkemesine gideceğiz ayrıca göreve iadesi için yeniden dava açacağız.

Bakanlığın haksız ve hukuksuz işlemine karşı hukuk mücadelesini sürdüreceğiz.

Seçimi kazanınca milli irade lafları edenlerin, seçimi kazanamayınca ortaya çıkan millet iradesini bakanlık koridorlarında boğan anti demokratik anlayışına da bu haksız düzene de karşı çıkmayı sürdüreceğiz.”