GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
18 Temmuz 2023 Salı 22:38

Soyer'in mahallesinde delege mesaisi... Sandıktan ne sonuç çıktı?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de mahallesi olan Ulamış Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve 14 Temmuz’da kurulan sandıkların ‘yeter sayı olmaması’ gerekçesi ile iptal edilen delege seçimleri bugün kurulan sandık ile tamamlandı

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de devam eden delege seçimlerinde 14 Temmuz’da Seferihisar’da tartışmalar yaşanmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de mahallesi olan Ulamış Mahallesi’nde üyeler sandık başına giderken, çift liste ile yarış gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerde iddiaya göre ‘taban hareketi’ listesinde Tunç Soyer yer almaması sonrası il yönetimi seçimleri erteleme kararı almıştı.

SOYER'İN MAHALLESİ'NDE LİSTE KRİZİ!

Yaşanan kriz sonrası ilçe yönetimi ve ‘taban hareketi’neden açıklamalar gelirken, ertelenen seçim bugün gerçekleştirildi.

TABAN HAREKETİ LİSTE ÇIKARMADI…
 ‘Taban hareketi’ grubunun oluşturduğu ekip yaşanan süreçteki olaylar nedeniyle ise bugünkü seçimlerde liste çıkarmama kararı almış ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Tek liste olarak gerçekleştirilen seçimlerde ise Ulamış’ın yeni delegeleri belli dolu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de delege seçildiği listede şu isimler yer aldı;

Mustafa Tunç Soyer, Berhan Parlak, Mehmet Özdem, Soner Yardımcı, Fatih Özdem, Huryiye Delen, Suna Kalaycı, Rabia Ceyhan, Atacan Meriç,  Mehmet Coşkun, Esma Süslü, Atlıhan Acar

Taban hareketi geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

Partimiz bir kongre süreci yaşamaktadır ve dileğimiz bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ve partimizin bu süreçten güçlenerek çıkmasıdır. Ne yazık ki şimdiye değin yaşadıklarımız bizlere net bir şekilde gösterdi ki seçim sürecini sağlıklı bir şekilde ve hak, hukuk, adalet ekseninde yürütmesi gereken Seferihisar İlçe Başkanlığı görevini yerine getirememiştir. Kongre sürecinin daha en başında üye listelerinin tüm parti üyelerimizin görebileceği yere asılarak ilan edilmemesiyle başlayan olumsuzluklar seçimlerin yapıldığı ortamlardaki kargaşayı giderememe, oy kullanma kabinlerinin içine kadar girilip  üyelerimizin elinden listeler alınarak başka bir liste dayatılmasına, hatta ve hatta mahallesinden delege olan bir belediye müdürünün kendini ayrıcalıklı görüp son derece kaba  tavırlarla  görevlilerin bulunduğu masadan delege listesi ve zarfları alıp dağıtmaya ve açık oy kullandırmaya çalışmasına ve görevlilerin de ona müdahale etmemesine kadar varmıştır. Taban Hareketi seçim sandıklarında ötekileştirilmiş hatta düşman ilan edilmiştir. Kamuya hizmet etmekle yükümlü yerel yönetimin tüm imkanları delege seçimlerinde mevcut ilçe başkanlığını destekleme yönünde kullanılmış ve belediye çalışanı parti emekçileri ve aileleri üzerinde hegemonya kurularak özgür iradeleri gasp edilmiş Taban Hareketi’ne destek vermemeleri konusunda baskı oluşturulmuştur. Bu da yapılan seçimlerin üzerine gölge düşülmesine sebep olmuştur.

      Geçtiğimiz hafta yaşanan Ulamış Mahallesi delege seçimlerinde de açık bir şekilde tüzük ihlali yaşanmış 20:30’ da başlatılan seçimler 20:33’te üçte bir çoğunluk sağlanamamıştır diyerek sandık, oy kullanacak üyelerimizin önünden kaldırılmıştır. Bu uygulama ilçe başkanı ve yetkililer tarafından nedense başka mahallelerde uygulanmamıştır. İlçe başkanlığına Ulamış Mahallesi delege seçimlerindeki tüzük ihlali ve seçimlerin yine üçte bir çoğunluk aranarak yapılması konusunda verdiğimiz dilekçe de reddedilmiştir. Üçte bir çoğunluk aranmaksızın 18 Temmuz’da yapılacak Ulamış Mahallesi delege seçimlerine Taban Hareketi olarak süreci protesto etmek ve bu hukuksuzluğu meşrulaştırmamak adına katılmayacağız.  İlçe başkanının bölge gazetesi olan Yeni Haber’e Ulamış Mahallesi delege seçimlerinde yeterli çoğunluk sağlanamamıştır demeci ve aynı gazetenin belirttiği üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in iki listede de yer alması konusunda ilçe başkanının Taban Hareketiyle görüştü iddiası asla gerçeği yansıtmamaktadır. İlçe başkanı seçimlerden bir gün önce üç defa aranmasına karşın telefonlarımıza cevap verme zahmetinde bulunmamış ve. Ulamış Mahalle delege seçimlerini yapılmasına birkaç saat kala bizleri parti yetkililerine aratmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe başkanlığı koltuğunda oturduğunun farkına henüz varamamış ve politikanın kalpleri kırarak değil kazanarak, yapmacık değil içten duygularla yapılması gerektiğinin de maalesef ayrımına varamamış davranışlar sergilenmesinin ilçe başkanlığı makamına büyük zarar verdiği kanısındayız. İlçe başkanı, Taban Hareketi’ni hepimizin oy verdiği, seçilmesi için çalıştığı Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız nezdinde güya etkisiz kılarak kendisine alenen siyasi rant sağlamak için son derece ucuz bir yöntemi tercih ederek süreci manipüle etmiş ve sürece hiçbir şekilde müdahil olmayan Sayın Tunç Soyer’in adının böyle bir konuya alet edilmesine sebep olmuştur.

    Adından da anlaşılacağı üzere CHP Seferihisar Taban Hareketi parti üyelerimizi en etkin ve demokratik şekliyle parti yönetim belirleme süreçlerine katmak için Seferihisar özelinde parti üyelerinin bir araya gelerek oluşturduğu bir harekettir. Buradan tekrar duyurmak isteriz ki Taban Hareketi kimseye karşı olarak ortaya çıkmış değildir. Taban Hareketini özellikle Sayın Tunç Soyer’e karşıymış gibi gösterme çabalarını ve sonucunda elde etmek istenen siyasi rantı işgal edilen koltuklara yakıştıramıyoruz ve oynanan bu içi boş demokrasi tiyatrosunu da son derece ucuz buluyor ve kınıyoruz. Ne yazık ki gelinen noktada gördük ki ilçemizde yaşanan süreci yönetmekle görevli olanlar, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim süreçlerinde başkaları tarafından partimize uygulanan ve hepimizin şikâyet ettiği yöntem ve teknikleri çok iyi öğrenerek kendi partili arkadaşlarına Urfa seçimlerine benzer bir seçim yaşatma çabasına girmişlerdir. Bu tür yaklaşımlar partimizin demokrasi hak hukuk adalet anlayışı ile asla örtüşmemektedir. Halkın birleştirici gücü olan partimizi bazı şahsi çıkarlar için ayrıştırmak ve grupçu bir anlayışla partimizi küçültmeye çalışmak kimsenin haddine değildir.

    Sevgili parti üyelerimiz, yaşanan bu süreçte Taban Hareketi’ne yapılan her türden haksızlığa, baskıya, ötekileştirmeye karşın sizlerin sesi olmaya ve sizlerin katılımlarıyla genişlemeye devam edeceğiz. Değişimden ve gelişimden yana olan, demokrasiyi sözde değil özde yaşamak düşüncesini taşıyan tüm parti üyelerimizin hiçbir etki altında kalmadan oylarını özgürce kullanmalarını istiyoruz. Bu nedenle partililerimizi 21 Temmuz Cuma günü saat 14.00 ile 18.30 arasında Seferihisar Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak merkez mahalleler delege seçimlerinde oy kullanmaya ve CHP Taban Hareketi’nin mavi listelerine oy vermeye çağırıyoruz.

Saygılarımızla.