GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Nisan 2023 Çarşamba 13:08

Gevreğin ardından ekmeğe zam var mı?

İZTO Meclis Üyesi, Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır, ekmek üretimindeki girdi kalemlerinin hiçbirinde fiyat artışı olmadığını belirterek, “Gündemimizde ekmeğe zam yok” açıklamasında bulundu.

Muhittin AKBEL/EGEDESONSÖZ- İzmir’de 100 gramlık gevrek, yüzde 40 zamla 5 liradan 7 liraya yükseltilirken, bu sürpriz gelişme, “Acaba ekmeğe de mi zam geliyor?” sorusunu akıllara düşürdü. Vatandaşın beklediği cevap, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Ekmek ve Unlu Mamüller Komitesi üyesi Hüseyin Sağır’dan geldi. Sağır, ekmeğe zam düşünülmediğini açıkladı.

EKMEĞE BEŞ AY ÖNCE ZAM YAPILMIŞTI
İzmir’de ekmek zammının en son 30 Kasım 2022’de yapıldığını, 4 lira olan 210 gram ekmeğin yüzde 25 zamla 5 liraya çıkarıldığını hatırlatan Hüseyin Sağır, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Un, elektrik, doğalgaz ve asgari ücret gibi en çok öne çıkan gider kalemlerinde, o zamandan bugüne kadar ciddi bir artış olmadı. Ekmek fiyatını güncellemek için bir sebebimiz yok. Yeni bir fiyat tarifesini gerektirecek bir durum söz konusu değil. Bir başka deyişle, fırıncıların gündeminde zam yok. Ancak, önümüzdeki süreçte girdi kalemlerimizde ciddi anlamda bir fiyat artışı yaşandığı takdirde ekmeğe zam konusunu tartışmaya başlayabiliriz. İzmirliler rahat olsun, ekmeğe zam yok.”