GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
15 Mayıs 2024 Çarşamba 10:43

Genel kurulda üç aday yarıştı... Elbiseciler Odası'nda yeni başkan Kıraç!

Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla çalkalanan İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Odası seçimlerinin kazananı, Fatih Kıraç oldu. Kıraç, 186 oyla odanın yeni başkanı olurken, eski başkanlar Hazım Taşçı 65, Abdurrahman Elvan 16 oy aldı.

EGEDESONSÖZ – İzmir Elbiseciler ve Benzerleri Esnaf Odası seçimlerinde zafer, Fatih Kıraç oldu. Yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının hedefindeki isim, eski Başkan Hazım Taşçı ve son oda başkanı Abdurrahman Elvan ile yarışan Kıraç, yeni başkan oldu. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata’nın desteklediği aday olan Fatih Kıraç 186 oyla başkanlığa getirilirken, Hazım Taşçı 65, Abdurrahman Elvan ise 16 oy alabildi.

Yeni Başkan Fatih Kıraç’ın yönetim kurulu Nükhet Semerci, Burhan Erdoğan, Muhammet Taha Oğuzhan, Emre Ekin, Erdem Seyrek, Günay Can, Aslı Türkoğlu ve İbrahim Pamuk’tan oluştu. Denetim kuruluna da Ceren Boşrakoğlu, Mehmet Soytekin ile Muhammet Kurt seçildi.

Elbiseciler Odası’nın yeni Başkanı Fatih Kıraç, “Bana gösterilen güveni boşa çıkarmayacağım. Çalışmalarımızda İESOB’nin tecrübelerinden yararlanacağız. Özellikle üyelerimizin resmi kurumlardaki işlemleri ve hukuki sorunları üzerine Birliğimizin imkanlarından faydalanacağız. Ayrıca camiada dayanışmayı,  birlik ve beraberliği pekiştirecek, mesleki eğitim ve sektörel sıkıntılara çözüm getirecek projelerimizi uygulayacağız” dedi.

Birlik Başkanı Yalçın Ata ise esnafın ekmeğini, çıkarlarını korumak için çalışacak oda yöneticilerine destek vermenin, Birlik yönetiminin asli görevi olduğuna vurgu yaparak, “İESOB Başkanı olarak, esnaftan yana olmakla, esnafı aydınlığa çıkaracak isimleri desteklemekle mükellefim. Elbiseciler Odası’nın yeni başkanı Fatih Kıraç arkadaşımıza başarılar diliyorum” dedi.