GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mayıs 2023 Çarşamba 17:18

Genel Merkez’den ’28 Mayıs’ görevlendirmeleri... İzmir'den hangi vekil/nerede sahaya inecek?

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 28 Mayıs’ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleri için çalışmalar sürerken, CHP Genel Merkezi 26-27’nci dönemlerde görev almış  ve 28’nci dönem seçilen isimlerin az oy alınan bölgelerde görevlendirme kararı aldı. Buna göre İzmir’de de geçmişte görev almış ve yeni görev alacak isimlerin görevlendirildiği iller belli oldu.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Parti’nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması sonrası saha çalışmalarına hız verilmiş durumda.

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlerde CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 5 puan gerisinde yer alması sonrası ikinci tura kalması kesinleşmişti.

28 Mayıs’ta ikinci turu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yeniden kontak çeviren Cumhuriyet Halk Partisi’nde yol haritası da belli oldu. Özellikle AK Parti’nin önce çıktığı illere ağırlık verilmesi kararlaştırılan süreçte  CHP Genel Merkezi tarafından 26, 27 ve 28’nci dönem milletvekilleri için görevlendirme kararı alındı.

HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA GÜVENLİ BİR BİÇİMDE YANSIMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTA OLUP…
Buna göre yapılan görevlendirme yazısında; “Diğer milletvekillerimizin görevlendirilmelerin de, görev yaptıkları dönemde verdikleri soru önergeleri, Grup Başkanlığımız tarafından illerde yaptıkları görevler ve illerin ihtiyaçları ve demografileri dikkate alınmıştır. Ancak böyle bir görevlendirmede birtakım güçlükler olduğu ve rastgele dağıtımın kaçınılmaz olduğu durumların yaşandığı da değerlendirilmelidir. Görevlendirilen milletvekillerimiz, görevlendirildikleri illerdeki diğer milletvekillerimiz ve il başkanlıkları ile irtibata geçerek. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda il başkanlığımızca hazırlanan programlara katılacaklardır. Ayrıca daha önceki dönemlerde görev yapmış milletvekillerimizden görev almak isteyenler, kendi talepleri ve katkı sağlayabilecekleri illerde görevlendirilecek olup, bu konuda taleplerinin olup olmadığı ve varsa nerede görev alacakları konusunda kendileriyle ayrıca irtibat kurulacaktır. Halkın iradesinin sandığa güvenli bir biçimde yansıması büyük önem taşımakta olup, bu bilinçle ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiniz inancıyla iyi çalışmalar diler, saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Yazı sonrası ise İzmirli milletvekillerinin de görevlendirme yerleri belli oldu. Yapılan görevlendirmeler şu şekilde;

-Afyonkarahisar: Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır

-Bitlis: Musa Çam

-Düzce: Bedri Serter

-Erzincan: Deniz Yücel

-Erzurum: Mustafa Balbay

-Hakkari: Rıfat Nalbantoğlu, Murat Bakan

-Iğdır: Ali Yiğit

-Kastamonu: Atila Sertel

-Kayser: Mahir Polat

-Kırıkkale:  Kani Beko

-Sakarya: Ednan Arslan

-Siirt: Zeynep Altıok

-Tokat:  Zekeriya Temizel       

-Van:  Tacettin Bayır