GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Kasım 2023 Cumartesi 18:17

Genel Başkan Yardımcısı Bakan’dan ilk değerlendirme… Yeni görev için ne dedi?

CHP Genel Başkan Yardımcısı, PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Gölge Kabine’deki ‘İçişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’ görevi ile ilgili, “Önümüzdeki dönem seçimlerde İçişleri Bakanlığına hazırlanacağım. Kısmet olursa ilk genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Parti iktidarı, İçişleri Bakanı olarak görev yapmayı arzu ediyorum. Bu görev zaten bu anlama geliyor” dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - CHP Genel Başkanlığı seçimlerinin tamamlanmasının ardından ilk Parti Meclisi (PM) toplantısı gerçekleştirildi.

Önemli konuların masaya yatırıldığı toplantıda Genel Başkan Özgür Özel’in A Takımı ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile Gölge Kabine üyeleri de belirlendi.

Bu kapsamda görevlendirilen isimler arasında İzmir Milletvekili Murat Bakan’da yer aldı. Geçmiş dönemde de İçişleri Bakanlığı’na dönük verdiği soru önergeleri ile gündeme gelen Bakan, yeni dönemde Gölge Kabine’de İçişlerinden  Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

İLK GENEL SEÇİMLERDE…
Yeni görevini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı ve PM Üyesi Murat Bakan, “Çok önemli bir görev. Partisindeki değişim  çok güçlü bir şekilde her geçen gün kendini belli ediyor.  Yani geçmişin mirasına sahip çıkarak ama yeni şeyler yaparak yolumuza yürüyoruz.  Gölge kabine uygulaması genelde  İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda'da olan bir uygulamaydı.  Türkiye'yle tartışılan bir konuydu. Bugüne kadar ilk defa MYK'da böyle bir görevlendirme yapılmış oldu.  Bu görevlendirmenin önemi şu; Her konuda arkadaşlar ihtisas sahibi oldukları alanlarda görevlendirildi.  Dolayısıyla spesifik olarak bu konularda yoğunlaşıp çalışacağız. Ben zaten geçmişten bu yana iç güvenlik politikaları, iç işleri bakanlığıyla ilgili çalışan bir milletvekiliydim. Sayın Genel Başkan bunu yaptığı konuşmada sağ olsun beni onore ederek ifade etti. Ben kendi uzmanlık alanımda çalışmaya devam edeceğim. Biz İçişleri Bakanlığıyla ilgili hem emniyet teşkilatından, hem jandarma teşkilatının sorunları, hem iç güvenlik politikalarıyla ilgili, terörle mücadele suçlarıyla mücadele, emniyet teşkilatında  polis sendikasının yasallaşması gibi bütün konularda yasal düzenlemeler hazırlayacağız. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız, raporlar yapacağız.  Önümüzdeki dönem  seçimlerde İçişleri Bakanlığına hazırlanacağım.  Kısmet olursa  ilk genel seçimlerde  Cumhuriyet Halk Parti iktidarı, İçişleri Bakanı olarak görev yapmayı arzu ediyorum. Bu görev zaten bu anlama geliyor” dedi.

ÜÇ AYAKLI ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ
Gölge Kabine’deki görevi ile toplamdaki sorumluluklarının arttığını belirten Bakan, “Bu yeni görev bizim  yereldeki sorumluluklarımızı azaltmıyor. Sadece toplamdaki sorumluluğumuz artıyor. Daha çok çalışarak, hem yerelde kentimize ilişkin sorumluluklarımız yerine getireceğiz, hem de genel merkezde daha yoğun çalışacağız. Şu an üç ayaklı çalışıyoruz. Daha önce yasama organında, meclis çalışmaları ve  yereldeki çalışmalarımız vardı. Şimdi hem genel merkez çalışmaları hem yerel iller de yapacağımız çalışmalar hem de parlamento çalışmaları olacak” ifadelerini kullandı.