GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Aralık 2023 Salı 19:03

Gaziemir’de ‘davet’ tartışması!

Gaziemir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda önderliğinde gerçekleştirildi. Mecliste, kardeş belediye olan Kirkova Belediyesi’nden gelen anma töreni daveti üzerine tartışma çıktı. Başkan Arda’nın mecliste davete gidecek davetlileri belirlemesi üzerine bazı CHP’li meclis üyeleri bu şekilde bir kararın yanlış olduğunu, davetlilerin meclis kararı ile belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Gaziemir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Meclisi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda yönetti.

MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ
Meclis gündemi başlamadan önce Gaziemir Belediye Meclis Üyesi CHP’li Ünal Işık’ın Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Gaziemir Belediye Başkan Aday Adayı olmasından dolayı meclis üyeliğinden istifa ettiği belirtildi.

DAVET TARTIŞMASI
Meclisin gündem maddesinde yer alan kardeş belediyesinin Bulgaristan Kırcaali - Kirkovo Belediyesinin 24.12.2023 - 30.12.2023 tarihleri arasında düzenleyeceği anma töreni ve mevlidlere ilişkin davetiyesi meclise sunuldu.

Davete ilişkin olarak Başkan Arda, yalnız başına bu davete katılmak istemediğini ve iki meclis üyesi ile beraber gitmek istediğini belirtti. Başkan Arda, CHP Meclis Üyesi Lütfü Özcan ve AK Parti Meclis Üyesi Oğuz Seyran ile birlikte bu davete gitmek istediklerini belirtti.

‘DAVETE GİDECEKLERİ MECLİS BELİRLEMELİ’
Başkan Arda’nın açıklamasının ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Leman Emin “Meclis üyeleri bu önergenin gelişinden an itibariyle haberdar oldular. Sadece Lütfü Özcan değil aynı toprakların evladı olarak ben de katılmak istiyorum. Gideceklerin meclisin belirlemesi yönünde olması gerekiyor, başkanın kendisine yakın isimleri belirlememesi gerekiyor” diyerek kendi de katılmak istediğini ve önergenin oylama sunulması gerektiğini söyledi.

‘BANA YAKIN DİYE BİR ŞEY YOK’
Emin’in sözleri üzerine Başkan Arda, “Davet daha önce gelseydi bir önceki gündemde olurdu. Davet daha yeni geldi. Lütfü Bey daha önceden gideceğini söylemişti. Resmi davet geldiğinde de icabet etmek istedi. Hepiniz eşit pozisyondasınız, bana yakın diye bir şey yok. Meclis karar alırsa ve siz de gelmek isterseniz engelleyici bir durum yok. Burada karar alalım gelmek isteyen varsa” diyerek yanıt verdi.

Başkan Arda’nın ardından söz alan CHP Meclis Üyesi Nevin Mutlu da davete katılmak istediğini belirtti.

‘DAVET GELMESEYDİ KENDİ ARACIMLA GİDECEKTİM’
İsminin kayıtlara geçmesinden dolayı söz almak istediğini belirten Özcan, konuyla ilgili olarak, “İsmim geçtiği için konuşmak istedim. 10 gün önce başkan ile görüştük. ‘Davetiye geldiyse gidelim gelmediyse kendi başıma gideceğim’ dedim. Dün komisyon toplantısında haberimiz oldu. Oğuz Bey de yanımdaydı. Giderken kendi aracımla gitmeyi düşünüyordum davet gelmeseydi. Davet gelmeseydi gelen varsa yardımcı olurum diyerek sizleri de ayrıca davet edecektim” dedi.

‘BAŞKAN OLARAK TEK BAŞIMA DA GİDEBİLİRDİM’
Son olarak söz alan Başkan Arda, bunun bir seyahat olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

Geçen sene bütün meclis için ortak karar almıştık. Buradaki davet başkanın şahsına yapılmış. Tek başıma da gidebilirdim. Tek başıma gitmeyi uygun bulmadım. Gelmek isteyen varsa oylayabiliriz. Resmi bir davet olduğu için gitmek istiyoruz. Gitmek isteyen varsa oylayalım.

Yapılan oylama sonucunda davete Başkan Arda, Emin, Mutlu, Özcan ve Seyran’ın gitmesine oy birliği ile karar verildi.