GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
5 Aralık 2023 Salı 16:11

Kararını verdi... Başkan Batur, Büyükşehir'e talip oldu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adayı oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi’nde 31 Mart 2024 seçimleri hazırlıkları tam gaz sürüyor. Bugün aday adaylığı başvurularının son gününde partide dosya teslimleri devam etti.

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi için de çok sayıda aday adayı başvuru yapanlar kervanına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da katıldı. 

Batur, partisinin il binasına gelerek Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na teslim etti.

Batur, 4 dönem Narlıdere Belediye Başkanlığı görevini de yürütmesinin ardından Konak Belediye Başkanı olmuştu.

KİMSEYİ AYIRMADIK
Başkan Batur açıklamasında “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında partim Cumhuriyet Halk Partisi'nde büyük bir değişim yaşanıyor. Değişimin yaklaşan yerel seçim öncesinde toplumda bir sinerji ve enerji yarattığı açık. Einstein'ın ‘değişmeyen tek şey, değişimin ta kendisidir’ diyerek değişimi kaçınılmaz bir süreç olduğunu belirtti. Ben de başlayan değişim sürecinde bugün il başkanlığımıza, büyükşehir belediye başkanlığına, aday adaylık başvurumu yapmış bulunmaktayım. 2019 yerel seçimlerinde de büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı sürecinde İzmir'de son iki isimden biriydim. Ancak partim beni Konak Belediye Başkanı olarak görevlendirdi. Konak'ta geçen beş yıla yakın sürede pek çok projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu, Konaklı hemşehrilerimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşadık. ‘Birlikte Konak’ diye çıktığımız yolda tüm Konaklılarla kol kola olduk. Parti ayrımı gözetmeden herkese hizmet etmeye çalışan, ayrıştıran değil, birleştiren olduk. Konaklıların sevincinde, üzüntüsünde hep yanında olmaya çalıştım. Çalışanlarımızı enflasyona asla ezdirmedim. Engellisinden gencine, kadınından yaşlısına, esnafından emeklisine herkesi kucakladım. 1994 yılında İZBETON Genel Müdürlüğü ile başlayarak bu kente yerel yönetici olarak hizmet ettim. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olarak yola çıkıyorum. İzmir'in sorunlarını herkesten iyi bilen biri olarak çözmeye talibiz. Kentlinin ne şikayeti varsa onları çözecek hem bilgi birikimi hem de tecrübeye sahip bir mimar olarak hizmete hazırız. İzmir'de doğmuş, büyümüş, burada oturan ve göçmen ataları olan biri olarak kenti kucaklamayı, sorunları artık şehrin gündeminden çıkarmayı hedefliyorum” dedi.

İZMİR'E NE LAZIM DERSENİZ İZMİR'E TECRÜBE, SAMİMİYET LAZIM… İZMİR'E İZMİRLİ LAZIM
İthal aday çıkışı yapan Batur, “İzmir, Atatürkçülüğün demokrasinin başkentidir. İzmir efeler diyarıdır. İzmir diretmeye gelmez. Samimiyet ister. Kendi içinden birinden yön ister. Tepeden inme isimlere prim vermez. İzmirli kimin ona en iyi şekilde hizmet edeceğini iyi bilir, sokakta görmek ister belediye başkanını. Ona ulaşabilmek ister. Ben bu kentte hizmet ettiğim süre içinde sokakta oldum yine sokakta İzmirli hemşehrilerle olmaya devam edeceğim. İzmir'e ne lazım derseniz İzmir'e tecrübe lazım. İzmir'e samimiyet lazım. İzmir'e İzmirli lazım. Ben tecrübeliyim, samimiyim, İzmirliyim. Çıktığımız bu yolda başta beni yalnız bırakmayacağına inandığım İzmirlilere, partimin genel merkezine, Cumhuriyet Halk Partimizin İzmir il örgütüne, ilçe örgütümüze, meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu arada tüm Büyükşehir Belediyesi aday adaylarına başarılar diliyorum. Bu parti içindeki bir yarıştır. Barış içinde, huzur içinde, birbirimizi kırmadan bu yarışın sonlanması en güzeli olacaktır. Çünkü önümüzde çok büyük bir sınav var. Başarılı olmak mecburiyetindeyiz. Tüm de altını çizmek istiyorum. Şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyerdir. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanı olarak koltukta oturmaktadır. Yani böyle leblemeli açıklamalar, coşkulu açıklamalar bence doğru değil. Çünkü orada oturan arkadaşımız bizim partimizi temsil ediyor. Çıktığımız yolda bütün arkadaşlarımızla beraber mücadelemizi  gerçekleştireceğiz. Yöntem ne olursa olsun sonuçta kim aday olursa bununla beraber yol yürümeye devam edeceğiz. Memnuniyet anketleri yapılıyor. Partimizin yöntemi neyse, seçilmekle ilgili adayın belirlenmesi noktasındaki yöntem neyse biz ona uyacağız” şeklinde konuştu.