GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 19:49

Gaziemir’de Çağlarsu, Başkan Arda’ya meydan okudu: Bağımsız aday ol, yarışalım!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde en çok konuşulan isim, yine Belediye Başkanı Halil Arda oldu. Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Arda’nın 2024 seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmeyeceği iddiasını tam bir yıl önce söylediğini hatırlatarak, “Hani nerede Halil Arda? Kendisine güveniyorsa, bağımsız aday olsun. Söz veriyorum, ben de bağımsız aday olacağım” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumu, Belediye Başkanı Halil Arda’nın yokluğunda, Meclis 1. Başkanvekili Necati Kırmaz yönetiminde gerçekleşti. Meclis üyelerinden ve çeşitli birimlerden gelen önergelerin konuşulduğu oturumda birkaç önerge, oyçokluğuyla kabul edildi. Ancak Orman Bakanlığı’ndan satın alınması planlanan yerlerle ilgili önerge, önergeyi veren müdürlüğe iade edildi. Dilek ve Temenniler bölümünde Belediye Başkanı Halil Arda’nın CHP tarafından aday gösterilmemesi konusunu Meclise taşıyan Bağımsız Üye Levent Çağlarsu, “Halil Arda’nın 2024 seçimlerinde CHP tarafından aday gösterilmeyeceğini, tam bir yıl önce söyledim. Halil Arda’yı, bağımsız aday olmaya davet ediyorum. O zaman ben de bağımsız aday olacağım” çağrısında bulundu.

BAŞKAN ARDA, ADAY GÖSTERİLMEDİĞİ İÇİN Mİ MECLİSE GELMEDİ?
Halil Arda’nın Şubat oturumuna neden başkanlık etmediğini soran Bağımsız üye Levent Çağlarsu, “Aday gösterilmediği için mi gelmedi? Yoksa hasta mı? Oturumu yöneten kişi olarak sizden açıklama bekliyorum” dedi. Meclise başkanlık yapan Necati Kırmaz, Belediye Başkanı Halil Arda’nın CHP Genel Merkezi tarafından çağrıldığını, Ankara’da olduğunu, bu nedenle Meclise katılamadığını bildirdi. Oturumda, CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz’un da olmaması, eleştirisi konusu oldu.

O ÖNERGE, OY ÇOKLUĞUYLA İADE EDİLDİ
Orman vasfını yitirmiş alanların satın alınması konusunu içeren gündem maddelerine sıra geldiğinde, Meclise başkanlık yapan Necati Kırmaz, “Orman Bakanlığı’ndan, orman vasfını yitirmiş yerlerin tahsisi olmadığı için satın almamız söz konusu oldu. Metrekaresi 500 lira ile 1500 lira arasında olan yerler için toplam 21 milyon liralık bir hesap var. Bu arsa alımını, bir sonraki yönetime bırakılmasını öneriyorum. Çeşitli projeler için değerlendirilecek olan bu yerlerle ilgili tasarrufta bulunma yetkisini, yeni yönetime bırakalım” dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, çeşitli partilerden ve bağımsız olarak belediye başkanı olan kişilere başarı dileklerini ilettikten sonra, “Orman vasfını yitirmiş bu yerler için daha önce teklif getirmiştik. Bu arsaların tahsisisin zaten mümkün olmadığını, satın alınması gerektiğini ifade etmiştik. Bu noktaya gelinmiş olması hem sevindirici, hem düşündürücü. O zaman piyasasanın altındaydı, şimdi yüksek. Ciddi bir yük getirecek. Komisyonlarda değerlendirilmesini, satış ile ilgili kararı yeni yönetimin almasını doğru buluyorum” dedi. Önerge oylamaya sunuldu ve önergenin, önergeyi veren müdürlüğe iade edilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Dilek ve Temenniler bölümünde söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya yönelik sert ifadeler kullandığı konuşmasında, “Halil Arda’nın CHP tarafından aday gösterilmeyeceğini tam bir yıl önce, şubat ayında bu mecliste söylemiştim. Şimdi kendisini bağımsız aday olarak seçime girmeye davet ediyor. Eğer Halil Arda bağımsız aday olursa, ben de bağımsız aday olacağım” dedi.

Çağlarsu, şunları söyledi:

“2018 yılında CHP’den aday adaylık yoluna beraber çıktığımız Halil Arda’nın, 28 Şubat 2019 yılında aday gösterildiği gün başlayan ayrılığımız nedeniyle, bu salonda ve birçok yerde istemediğimiz nice olaylara şahit olduk. Beraber yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değiştirme atasözünü unutanların, geldikleri nokta hiçbir zaman değişmedi ve değişmeyecek de. Makam ve mevkiden güç alanların kötü sonu bu güne kadar hiç değişmedi ve değişmeyecek de. Ego ve kibir abidesi tutum ve davranışları ile kamudan aldığı güçle insanlara eziyet edenlerin kötü sonu, bugüne kadar hiç değişmedi ve değişmeyecek.  Bundan tam bir yıl önce bu mikrofondan söylediğim bir iddiam vardı. 1 Şubat 2024’te yapılacak, yani bugünkü meclis toplantısını işaret ederek, Halil Arda’nın CHP Gaziemir’in belediye başkan adayı olarak gösterilmeyeceğini söylemiştim. Peki ne oldu da Halil Arda CHP’nin adayı olamadı? Şahsım ben bilirim siyasi anlayış özenti siyasetçi gömleğini giydiğin gün, eşini Onursal Koordinatör ilan ettiğin zaman, meclis üyelerini marabası olarak saydığında, memurun haklarını gasp ettiğinde, işçileri köle olarak gördüğünde, yalan ve iftira atmaya başladığında, yerel siyaseti bilmeyen, 20 yıldır sokağa dahi çıkmayanı, üç dil bildiğini söylediğin, danışmanım da dediğin eşini akıl hocası yaparken, hiç kimsenin tanımadığı kişileri özel kalem müdürü, başkan yardımcısı yapıp meclis üyesine kapıyı çalacaksın dediğin gün, belediye girişini Alcatraz cezaevine çevirdiğin zaman, senin başkan olmanı sağlayan CHP Gaziemir örgütü ile sürekli kavga ederken, bir daha belediye başkan adayı olamayacağını sağır sultan biliyordu, maalesef sadece bir tek sen bilmiyordun sayın Arda.”

PREMİER GÖSTERİSİ DEDİĞİN SUNUM VİZYONA GİRMEDİ
Halil Arda’nın, 2019 yılında belediye başkan adayı olmana kefil olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile kurduğun özel ilişki sonucu Manisa ilinden gelen bir çok kişiyi belediye personeli yaptığını öne süren Levent Çağlarsu, “Ödediğin birçok diyet borcuna rağmen, aday gösterilmeyeceğini, Özgür Özel’in de katıldığı premier gösterisi dediğin sunumun sonu, yine benim dediğim gibi oldu sayın Arda. Bu film gösterime girmeyecek, premier olarak arşivde kalacak dedim ve seninle beraber arşive gitti. Bir devrin sonuna geldik. Bu meclis salonunda yaşanmaması gereken ne varsa Sayın Arda’nın antidemokratik yönetimi nedeniyle yaşandı. Ben meclis üyeliğine Halil Arda ile birlikte geldim, eğer o yoksa ben de yokum. Benim duruşum belli, beraber geldik beraber gideceğiz. Bu anlamda elimden gelen çabayı sarf ettim. Kendisi her mecliste beni bağımsız belediye başkanı olmam konusunda teşvik etti, kendisine teşekkür ederim. Şimdi şartlar eşitlendi Sayın Arda, önden siz buyurun. CHP sizi aday göstermedi, bağımsız olarak belediye başkanlığına aday olun, söz veriyorum ben de bağımsız aday olacağım, kim daha fazla tercih edilecek görelim. 31 Mart 2024 günü yapılacak yerel seçimlerde CHP’nin adayı Sayın Ünal Işık’ı, AK Parti adayı Sayın Deniz Doğan’ı, İyi Parti adayı Sayın Sedat Dağ’ı, bir dönem önce Gaziemir belediye başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği yapmış İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma DerneğiGenel Başkanı Sayın Abdurrahim Nursoy’un bağımsız belediye başkan adaylığını kutluyorum. Yeni dönemde her kim seçilirse seçilsin, umarım ülke sorunları yerine ilçe sorunlarının tartışıldığı ve çözüm üretildiği bir meclis yapısı oluşur, ortak akılı yaratacak anlayışa sahip, meclis üyelerini maraba olarak görmeyecek, meclisi antidemokratik şekilde yönetmeyecek, ego ve kibirden uzak bir başkanın göreve gelmesi, bu meclisteki son dilek ve temennimdir” diye konuştu.

KIRMAZ: LEVENT BEY, ARDA BAŞKANA KIZMAKTA HAKLI, ÇÜNKÜ...
Gaziemir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Necati Kırmaz, Levent Çağlarsu’ya şu yanıtı verdi:

“İftiralarınızın hiçbirine cevap vermeyeceğim. Siz ısrarla belbediyeye çiçek satmak istediğiniz için bu kadar öfkelisiniz. Kızmakta haklısınız. Görev yaptığımız beş yıl içinde gelen dernek, düğün, açılış davetiyelerini topladık. 6 milyon liralık çiçek masrafı olacaktı, her yere çiçek gönderilseydi. Çiçek göndermek yerine Halil Arda, kendisi gitti. Levent Bey kızmakta haklı, çünkü 6 milyon lira çok iyi para. Bu para belediyenin kasasında kaldığı için Halil başkanımla gurur duyuyorum.”

MART MECLİSİNİN İPTAL EDİLMESİ ÖNERİSİ REDDEDİLDİ
Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz’un izinli olması nedeniyle CHP Grup Başkanvekilliği koltuğunun boş kaldığını, onun vekili olmadığını, birini görevlendirmeyi de nezaketli görmediği için koltuğun boş kaldığını anlattı. Bir sonraki meclis toplantısının tarihini belirlemeye sıra geldiğinde, Kırmaz, yerel seçimler nedeniyle Mart ayında yapılacak oturumun iptalini önerdi. Ancak bu öneri, CHP’li meclis üyeleri de dahil olmak üzere hiçbir meclis üyesi tarafından kabul görmedi ve bir sonraki oturumun 1 Mart’ta yapılmasına karar verildi.