GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 19:06

Karşıyaka’nın kalbindeki revizyona onay!

Karşıyaka’nın kalbi noktasındaki 9 mahalle ve 400 hektarlık alanı kapsayan bölgenin yeni imar planları Karşıyaka Meclisi’nden geçti. 

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediyesi etaplar halinde sürdürdüğü imar planı çalışmaları ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Belediyenin bir etap için daha hazırlattığı imar planlarını çalışmaları tamamlandı. Son olarak ilçe merkezindeki mahalleri kapsayan 400 hektarlık bölgenin planları onaylandı. 

Bahriye Üçok, Bahçelievler, Bahariye, Aksoy, Tuna, Donanmacı, Alaybey, Tersane Mahalleleri ile Bostanlı Mahallesinin bir kısmını içeren bölgenin 2011 yılında yapılmış imar planları revize edildi. 

Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları Revizyon Çalışması İmar Komisyonu’ndan AK Partili meclis üyelerinin şerh oyları ile oy çokluğu ile meclisten geçti. 

Bölgeye dair geçtiğimiz yıl hazırlatılan imar planı teknik eksiklerinden dolayı geri çevrilmişti. Planlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandıktan sonra askıya çıkacak.

AK PARTİ’DEN ŞERH
Mecliste planla ilgili söz alan AK Partili Adem Öztürk “Bahse konu yer kentin ana yapı stoğunun olduğu bir yer. Karşıyaka’da yapılan hiçbir plan tadilatına biz hayır demek istemeyiz. Fakat Karşıyaka’nın yarısını kapsayan, yapı stoğunun çok da kötü olduğu bir yer. Ve de deprem kuşağında olan bir yer. Yapılacak çalışmanın bölgenin kanayan yarasına ilaç olması açısından başlatılmış bir proje ama bu bölgeyle ilgili tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmadığı için yapılan revizyon çalışmalarının neleri kapsadığına dair hakim değiliz. Maalesef ret oyu kullanıyoruz. Seçimlerden sonrasına ertelenmesini öneriyoruz. Revizyon imar planı yapılacaksa bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, bilime, akla, fenne, şehircilik ilkelerine uyularak dönüştürülmesi gerektiği göz önünde bulundurularak bir revizyon imar planı hazırlanmalıdır. Buna ciddi bir manada ihtiyaç vardır” dedi. 

İMAR HAKLARINDA ARTIRMA
Mecliste bilgilendirme yapan Karşıyaka Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Nehir Yüksel “Plan çalışması bir süredir gündemdeydi. Mevcut yapı stoğunun eskimiş alanda ada bazında gelindiği takdirde imar haklarının arttırılmasına yönelik bir plan revizyonu yapıldı” dedi.