GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Haziran 2024 Salı 09:18

Gazeteci Akansu'dan çocuklara çağrı: Dünyayı kurtarın

Dünya Çevre Günü nedeniyle çocuklara seslenen Gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu, “Benim yaşlardaki sorumsuz insanlar dünyaya çok büyük zarar verdiler. Onlar adına sizlerden özür dilemek istiyorum" dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle İzmir Gelişim Koleji’nde 8-12 yaş arasında 550 öğrenciye “Küresel Isınmanın Nedenleri ve Alınması Gereken Önlemler” adlı bir sunum yapan gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu, “Büyüklerinizi, dünyanızı temiz tutmaları konusunda siz eğitin. Dünyanız çok zor durumda. Başka çareniz kalmadı” diyerek yapmalarını istediği broşürler dağıttı.

Dünya Çevre Günü nedeniyle İzmir Gelişim Koleji’nde 8-12 yaş arasında 550 öğrenciye “Küresel Isınmanın Nedenleri” adlı bir sunum yapan gazeteci ve çevre yazarı Ahmet Aydın Akansu, 25 yıldır yazdığı çevre yazıları ve fotoğraflardan oluşan bir sinevizyon gösterisinde insanoğlunun dünyaya nasıl zarar verdiğini anlattı.

Kendini çevre konularına adayan gazeteci Akansu, “Benim yaşlardaki sorumsuz insanlar dünyaya çok büyük zararlar verdi. Onlar adına sizlerden özür dilemek istiyorum. Bilim adamlarının açıklamalarına göre küresel ısınma yani sizlerin daha iyi anlayabilmesi için dünyanın aşırı ısınmasını durdurmak gerekiyor. Dünyanın ateşi çok yükseldi. Hani sizler ateşlendiğiniz de halsiz düşüp yatarsınız ya onun gibi. Sizlere büyük görevler düşüyor. Annelerinize, babalarınıza, çevrenizdeki büyüklerinize denizleri, havası, toprağı temiz bir şehirde, dünyada yaşamak istediğinizi söyleyin. O zaman sizler için harekete geçerler. Ormanları, sulak alanları, tarım arazilerini niye koruyamadıklarını sorun. Dünyanın ateşini düşürebilmek için yüz binlerce iyi yürekli insana ihtiyaç var. Sizlerde görev alın” dedi. Küresel ısınmanın durdurulması için başta devletlere sonra insanlara büyük görev düştüğünü söyleyen Akansu, dağıttığı karbon ayak izinizi küçültün başlıklı broşürler de şu bilgiler yeraldı; “Boşa yanan elektrikleri söndürün, kullanılmayan elektrikli cihazları fişten çekin, ormanları koruyun ve çoğaltın, kısa mesafeli yerlere özel araçla değil toplu ulaşımla gidin, gereksiz ve aşırı tüketimden kaçının, evde, okulda ve işyerlerinde çöpleri değerine göre ayrıştırıp hem ekonomiye kazandırın hem de çevrenin korunmasını sağlayın, tatlı suyu tasarruflu kullanın ve boşa akmasını önleyin” yer alıyor.