GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
8 Temmuz 2024 Pazartesi 14:11

Foça Belediyesi’nden akaryakıt ihalesi açıklaması: Süreç şeffaf yürütülecek

Foça’da yapılması planlanan akaryakıt ihalesi konusunda belediyeden açıklamada geldi. Açıklamada ihale sürecinin şeffaf ve açık bir şekilde yürütüleceği aktarılırken doğal SİT alanında kalan bir bölgeye ilişkin olarak gereken adımların atılacağı aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- Foça Belediyesi, belediye mülkiyetine ait Yeni Foça Fevzi Çakmak Mahallesi sınırlarında kalan bir parselde inşa ettirilecek olan akaryakıt istasyonunun 10 yıllığına kullanım hakkının verilmesi konusunda iddialara ilişkin olarak açıklamada bulundu

 Belediyeden yapılan açıklamada “03.07.2024 tarihli meclis toplantısında ara verilerek Hukuk Komisyonuna havale edilen Belediye mülkiyetindeki Foça İlçesi, 11141 Ada, 1 Parseldeki taşınmazda yapılması planlanan akaryakıt istasyonuna ilişkin Hukuk komisyonunda, "10 yıllık intifa hakkı kurulacak şekilde 2886 Sayılı Devlet Thale Kanunu kapsamında kiralama ihalesine çıkılması" yönünde karar alınmış olup. Belediye Meclisi bu şekilde alınan kararı oy çokluğuyla onaylamıştır. Bu hususla denilenin aksine bilakis 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında katılımcı, şeffaf, açık ve rekabetin sağlanacağı bir ihale süreci gerçekleştirilecektir” denildi.

Ayrıca Yeni Foça’da doğal SİT alanında kalan bir parselle ilgili imar planı değişikliği ile ilgili olarak “alan, kentsel sit alanı içerisinde kalmakta olup içerisinde tescilli yapılar bulunmaktadır. Tescilli yapılar yıkılıp yeniden yapılamayacağı ve korunması zorunlu olduğundan, İzmir II Numaralı Koruma Kurulu kararı gereği, söz konusu plana tescilli yapı ve kalıntıların işlenmesi yönünde işlem yapılmıştır” açıklaması yapıldı.