GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ocak 2016 Pazar 20:22

Flaş! CHP Kurultayı’nda liste gerginliği

Kılıçdaroğlu’nun 2 anahtar listesi salona gelince ortalık karıştı. Salondan tepkiler yükseldi. Tunceli Milletvekili Erol salona, “Genel Başkan’la konuştum, ‘Bu listenin benimle alakası yok’ dedi” diye seslendi.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – CHP’nin 35.Olağan Kurultayı Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleriyle tamamlanıyor.

İki kurul için başvurular öğlen saatlerinde sonlanırken, anahtar listeler akşam saatlerinde salona geldi.

Gözler Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndaydı… ‘Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Anahtar Listesi’ ve ‘Örgüt Anahtar Listesi’ isimli iki liste de seçime dakikalar kala Arena’da partililerle buluştu.

Listeler salona geldikten sonra bir partili iki listeyi elinde tutarak “Genel Başkan’ın listesi bunlardır” deyince ortalık karıştı. Partililer bu anonsa yuhlayarak tepki verdi.

Gerginlik üzerine kürsüye çıkan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Sayın Genel Başkan’la konuştum, ‘Bu listenin benimle alakası yok. Ben sadece Bilim Kültür Platformu’ndaki bazı isimleri önerdim’ dedi” ifadeleriyle salona seslendi.



Gürsel Erol ardından Ankara İl Başkanı Adnan Keskin’in yanına giderek burada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu bir kez daha aradı. Erol telefonu Keskin’e verdi ve Kılıçdaroğlu ile görüştürdü.

Konuşma sonrası açıklama yapan Erol, “Sayın Genel Başkanımızın talimatları vardı, onları ilettim” dedi.

Salonda tansiyon yükselince güvenlik görevliler divanın önünde önlem aldı.