GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ocak 2016 Pazar 16:11

Çıray anlattı: PM’ye neden aday olmadı?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray görev yaptığı Parti Meclisi için yeni dönemde neden aday olmadığını açıkladı. Çıray bir soru üzerine Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayarak aday olmasını istediğini de söyledi.

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray görev yaptığı Parti Meclisi için yeni dönemde neden aday olmadığını açıkladı.

ARTIK GENÇLERE BIRAKMAK GEREKİYOR
İzmir Milletvekili Çıray, “Bu Parti Meclisi’ne aday olmadım. Bu kararım yeni değildi. Ben bugünün Türkiye’sinde, adeta iç savaşın çıkmış olduğu, diğer yandan dışarıda bir savaşla meşgul olan bir Türkiye’de, özgür bir milletvekilliğinin en yüksek ve en özgür makam olduğunu düşünüyorum. Her insana nasip olmayacak görevler bana nasip oldu. Ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışacağım. CHP’de 2 dönem Parti Meclis Üyeliği, bir dönem de Genel Başkan Yardımcılığı yaptım. Şimdi yapmam gereken şey TBMM’de milletvekilliği yapmaktır. Bu görevleri artık genç arkadaşlara bırakmamız gerekiyor” dedi.

‘LİSTEMDE VARDINIZ… NEDEN’ DEDİ
Çıray adaylığı ile ilgili olarak Genel Merkez’den aranıp aranmadığı sorusuna da yanıt verdi.

İzmir Milletvekili, “Önce Sayın İl Baskanı aradı ve aday olmama kararımı dün gece mesaj olarak gönderip göndermediğimi sordu. Göndermediğimi söyledim. 5-10 dakika sonra bizzat Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu beni özel cep telefonundan arayarak adaylık müracaat dilekçemi verip vermediğimi sordu. Vermediğimi söyleyince, 'Listemde vardınız neden vermediniz?' dedi. Konuşmamızın ayrıntılarına girmem etik olmaz. Ancak dediğim gibi ben bu işi 2 dönem onun takdiriyle ve tabanın desteğiyle yaptım. Geçmişte kaldı” dedi.