GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Ocak 2016 Salı 12:07

Flaş! ‘Basmane Çukuru’na 3.ihalede ilk teklif!

İzmir’de ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi, TMSF tarafından 3‘üncü kez ihaleye çıkarıldı. İlk iki ihalede teklifsiz kalan arazi için 3.ihalede 80 milyon dolarlık teklif geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in ‘Basmane Çukuru’ olarak bilinen Ege Dünya Ticaret Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü üçüncü ihalesinde teklif buldu.

İzmir'de inşaatı Eylül 1999'da durdurulan, imar planları, açılan davalarda sürekli iptal edilen Dünya Ticaret Merkezi, 17 yılda yapılamamıştı.

Projeyi yapacak ortaklardan EGS Bank'ın bu süreçte iflas etmesi, Güçbirliği Holding'in de borçlarını ödeyememesi üzerine TMSF buradaki hisselere el koymuştu.

TMSF tarafından 117 ve 90 milyon dolar tahmini bedellerle yaptığı iki kere ihaleye çıkan Basmane Çukuru, taliplisi çıkmadığı için satılamamıştı.

SANCAKLAR'A 2 ORTAK 
Gelinen sürecin ardından üçüncü kez ihale kararı alınan Basmane Çukuru için bugün TMSF tarafından İstanbul’da ihale gerçekleştirildi.

İzmir’deki Folkart yatırımlarıyla dikkat çeken Sancak ailesinin sahibi olduğu Saya Grup’a ait Livamine Madencilik A.Ş. tek teklifi veren firma oldu.

Firma ihale için açıklanan 80 milyon dolar muhammen bedeli sundu.

İhaleye 80 milyon dolar teklif veren şirketin ortakları arasında Mesut Sancak ile birlikte Rıza Akça ve Namet ile Maret’in sahibi Sakaryalı İşadamı Tarık Kaya da yer alıyor. Kayalar markasıyla çalışmalar yapan şirket İzmir’de inşaat sektöründe iş yapmış olacak.