GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Aralık 2023 Cuma 08:53

Ferdi Zeyrek, üreticiye müjde verdi: Kuru üzümün fiyatını şimdiden açıklıyorum!

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, başkan seçildiği takdirde ilk 2 metreküp suyun fiyatını 1 lira yapacağını, ekmeği 5 liraya düşüreceğini, Halk Et'i kurarak vatandaşa ucuz et yedireceğini söyledi. Zeyrek, üzüm üreticisine, "TARİŞ veya TMO kuru üzüme ne fiyat veriyorsa, ben yüzde 20 fazlasını vereceğim. Üreticinin ürünü toprakta kalmayacak" sözünü verdi

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı Ferdi Zeyrek, SONSÖZ TV'de projelerinin sadece birkaçını anlattı. Türkiye'de en pahalı suyu Manisalıların kullandığını iddia eden Zeyrek, ilk 2 metreküp suyun fiyatını 1 lira yapacağını açıklarken, ekmeği 5 liraya düşüreceğini, halka ucuz et sağlayacağını, en önemlisi kuru üzümü, TARİŞ veya TMO'nun verdiği fiyatın yüzde 20 fazlasını ödeyerek alacağını ifade etti.

10 LİRA OLAN EKMEĞİ 5 LİRAYA DÜŞÜRECEĞİM
Manisa için beş yıldır proje ürettiğini belirten Ferdi Zeyrek, "Projelerimin hepsini anlatmaya kalksam, program yetmez" dedi ve öne çıkan projelerinden birkaçını paylaştı:

"Türkiye’de en pahalı suyu Manisalılar kullanıyor. Başkan olduğumda ilk 2 metreküp su, Manisa’da 1 lira olacak. Şu anda 30 lira. İlk 2 metreküpü 1 lira yaptığımızda bunun MASKİ’ye yükü yüzde 5 falan olacak. Onu da başka bir şekilde kapatacağız. İkincisi; kartlı sayaca mahkum olan vatandaşlarımızı, bu mahkumiyetten kurtaracağım. Vatandaş isterse kartlı sayacı, isterse eski sayacı kullanabilecek. Üç; çeşmeden akan su içilebilir olacak. Suyla ilgili atacağımız bu üç adımdan başka, Manisa’da ekmek 5 lira olacak. Bugün 10 lira bir ekmek. Ekmeği belediye üretmeyecek. Fırıncılar, kapasitelerinin ancak yüzde 23’üyle üretim yapıyor. Fırıncılar, Manisa Büyükşehir Belediyesine çalışacaklar, hem fırıncı kazanacak, hem de vatandaş ucuza ekmek yiyecek. Halk Et kuracağım ve eti yurttaşlarımız yüzde 30 daha ucuza alacak. Kendi mezbahamızda, kendi hayvanlarımızla. Kasaplarımızı mağdur etmeyeceğiz. En iddialı projem; hiçbir üreticinin ürünü, toprakta kalmayacak. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ben, bugünden kuru üzümün alış fiyatını açıklıyorum. TARİŞ’in veya Toprak Mahsulleri Ofisi’nin açıkladığı kuru üzüm fiyatının yüzde 20 fazlasını veriyorum! Üzümü belediye olarak ben alıyorum, bunu taahhüt ediyorum. Tariş 100 lira dediyse, ben 120 liraya alıyorum. CHP’li Büyükşehir belediyelerimizle, isterlerse diğer belediyelere, yapacağımız protokolle onlara satacağız. Ayrıca katma değer katarak yurtdışına satacağız. Kimsenin mahsulü toprakta kalmayacak. Gediz Tarım Geliştirme Merkezimiz var. Belediyenin ziraat mühendisleri, toprak sahipleri talep ettikleri takdirde gidip toprak analizini yapacak. O topraktan en çok verim alınacak ürünü tespit edecek. Sonunda oradan çıkacak ürünün kaç liraya alınacağını bilecek üretici. Küçükbaş, büyükbaş hayvan üreticilerinin yanında olacağız. Tüm bunları ücretsiz yapacağız. Doğru ürün, doğru fiyat, çiftçiyi kalkındıracak. Halkın yanında olacağız. Bir projem daha var. Evde yaşayan kadınların istihdama katılmasını istiyoruz. Çocuklar için kreşlerimiz var, onların sayısını artıracağız. İlaveten yaşlı kreşleri açacağız. Evde annesine babasına bakmak zorunda olan kadınlar, erkekler, anne veya babasını tıpkı çocukları bıraktıkları gibi yaşlı kreşine bırakacaklar. Sosyal hayatlarına, iş hayatlarına devam edecekler ve akşam olunca gelip alacaklar. Bakımevi değil, yaşlı kreşinden söz ediyorum."