GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Aralık 2023 Perşembe 23:55

TİP'ten İzmir'de 'Can Atalay'a özgürlük' eylemi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, ikinci kez "hak ihlali" kararı verilmesine karşın Hatay Milletvekili Can Atalay'ın serbest bırakılmamasını protesto için İzmir'de yürüyüş düzenledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) ikinci kez 'hak ihlali' kararı verdiği Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki dosyayı yeniden Yargıtay'a gönderdi. Türkiye İşçi Partisi de İzmir-Alsancak'ta konuyla ilgili bugün protesto gösterisi düzenledi.

Alsancak Gar önünde toplanan TİP üyeleri Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne yürüdü. Sık sık “Anayasa kararı uygulansın” sloganlarının atıldığı eylemde, “Can Atalay'a özgürlük” pankartı açıldı.

Yapılan açıklamada "İşlerini yasalara uygun ve ciddiyetle yapması gereken bu mahkemenin uygulama zorunluluğu bulunan AYM kararı karşısındaki bu tutumu aleni bir suçtur ve bu heyetin üyeleri bir an önce HSK tarafından görevden alınmalıdır. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü artık daha fazla gasp edilmemelidir. Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmalıdır, Can Atalay serbest bırakılmalıdır" ifadeleri kullanıldı. (Birgün)