GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:43

Eski bürokrat yıkıma destek verdi: Gördükçe hatıralarım canlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis gündeminde yıkılması gündeme gelen Konak Çankaya Katlı Otoparkı’nın durumuyla ilgili süreç devam ederken belediye davasında bir ihale nedeniyle 7 ay hapis yatan İZELMAN Şirketi eski Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, “Önünden her geçtiğimde hatıralarım canlanıyor. Yaşadığım kötü günler aklıma geliyor. Tarihi alanda çirkin fiziki yapısıyla duran otopark kesinlikle yıkılmalıdır” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun süredir gündeminde olan Konak Çankaya Otoparkı ile ilgili süreç devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün yüzde 50 oranında ortak olduğu, altında işyerleri bulunan otoparkın yıkılması gündeme geldi. Deprem tehlikesi ve yapı durumu itibariyle riskli olduğu ifade edilen otoparkta hakkı bulunan Vakıflara’a hakkına karşılık belediyenin başka yerden mülk vermesi gündeme gelmişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katıldığı toplantıda konu yine kent gündemine gelirken yıllar önce belediye davasında katlı otopark kiralama ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla 7 ay hapis cezası yatan İZELMAN eski Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı sürece destek verdi. O dönem iddianamede dönemin Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ve Emlak Daire Başkanı Selçuk Savcı ile görüşmesi dinlemeye takılan Kırmızı hakkında 22 yıl hapis cezası istenmişti.

Kırmızı, İkiçeşmelik Yokuşu’ndan her çıktığında ya da yolu o bölgeden geçtiğinde hatıralarının canlandığını söylerken otoparkın kent silüeti açısından ortadan kaldırılması gerektiğini ifade etti. Kırmızı, “2011 yılında Büyükşehir’e yapılan operasyonda 22 yıl ile yargılanıp 7 ay tutuklu kaldığım soruşturma konusu bu otoparktı . Tahliye olduğumda içimden otoparkla ilgili çok şeyler geçirdim. Bu otoparkın burada yapılması zaten kentsel ve tarihi anlamda yanlıştı. Tarihi Agora Örenyeri’nin içine dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura tarafından yaptırılan bu otopark yanlış inşa edilmiştir. Yıkılmasında yarar vardır. Burası, Kemeraltı’nı, Agora’yı ve tarihi bölgeyi kapatan bir inşaat kütlesidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde “çete” olarak yargılandıktan sonra burayı her gördüğümde yaşadığım günler, cezaevi süreci ve yargılamalar aklıma geliyor. Çünkü ben sadece bu otoparkın ihalesi nedeniyle yaptığımız bürokratlar arasındaki görüşmeden cezaevinde yattım. Zaten orada amacımız da dışarıdan ihaleye girenleri engellemek değildi. Biz, İZELMAN olarak orayı kamu eliyle işletmeye devam etmek istiyorduk. Bir kamusal alanı bedeli ne olursa olsun ihaleye girip almak istemiştik. Ve ihaleye belediye olarak aldık ve halen İZELMAN tarafından işletiliyor” diye konuştu.