GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Mart 2016 Çarşamba 22:10

Erdoğan'dan AYM'nin Gül-Dündar kararına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül gerekçesiyle ilgili olarak, "AYM yerindelik denetimi yapamaz. Yargıtay gibi inceleme yapması doğru değil" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile birlikte ortak açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye Kırım'ın gayrimeşru ilhakını tanımamıştır ve bundan sonra da tanımayacaktır. Güçlü bir ukrayna bölgesel barışın da garantisidir.

Görüşmelerimizde Kırımlı Tatarların da durumunu konuştuk. Kırım'da yasadışı durumların aşılması için çalışacağız.

Suriye'ye girerken, 'Suriye yönetimi bizi çağırdı onun için Suriye'deyiz' diyen Rusya, acaba Ukrayna'ya girerken, kendilerini kimler çağırdı da Ukrayna'ya girdiler  Bunu uluslararası hukukta acaba nereye yerleştirecekler  'Güçlüyüm, öyleyse haklıyım' mantığıdır bu. Burada haklılık söz konusu değil.

Rusya'nın askeri üs kurması işgalden sonra başladı. Bölgedeki tershaneler de işgal edilmiş durumda.

(Dündar ve Gül kararı gerekçesi) Anayasa Mahkemesi, bireysel başvurularda yargı yolunun tüketilmesini beklemek durumundadır. Yerindelik denetimi yapamaz, yapmamalıdır. Anayasa Mahkemesi, bu olayda kendini birincil mahkemenin yerine koymuştur. Yargıtay gibi de bu noktada inceleme yapması doğru değildir.

(AB ile sığınmacı zirvesi) Verilecek destek sığınmacılara harcanacak. 4 ay geçti henüz bir şey yok. Bakalım kalan 8 ay içinde bu para gelecek mi? Açık söylüyorum, bu desteği, bu yardımı görmeden, destek geldi demem.

"DEĞİŞİM YAPMAYA HAZIRIZ"
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya tarafından hapiste tutulan Ukraynalı pilot ve milletvekili için cumhurbaşkanı olarak anayasal hakkını kullanarak Moskova yönetimi ile değişim yapmaya hazır olduklarını söyledi.